Bakan Selçuk’un skandal açıklaması tepki topladı: İstifa etmelidir

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un, koronavirüsün meslek hastalığı kabul edilmesi talebiyle ilgili yanıtı sosyal medyada büyük tepki çekti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüsün meslek hastalığı kabul edilmesi talebiyle ilgili "Evde hastalananlar var, nasıl meslek hastalığı kabul edelim" ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk'un 'hastalığı evde kapanlar' var sözleri, Covid-19 salgınında ailelerinden ve çocuklarından uzak durarak hastanelerde canhıraş çalışan sağlık emekçilerinin hastalığı hastanede değil de evde kaptığı açıklaması tepki topladı. Tepkilerden bazıları şöyle:

BAKAN SELÇUK NE DEDİ?

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında bütün memur konfederasyonları ek zam isterken hükümet talebi görmezden geldi. Öte yandan sağlık çalışanları için koronavirüsün illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı olarak kabul edilmesi taleplerine ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, "Evde hastalananlar var, nasıl meslek hastalığı kabul edelim" karşılığını verdiği ifade edildi.

EK ZAMMA YANIT VERMEDİ

KPDK toplantısından öne çıkanlar şu şekilde: Bütün konfederasyonlar geçen yıl için yüzde 4+4, bu yıl için de yüzde 3+3 olan zam oranlarının enflasyon karşısında eridiğine dikkat çekerek seyyanan zam talep etti. Ancak Selçuk konfederasyonların ek zam talebi konusunda herhangi bir şey söylemedi. KESK Mali Sekreteri Elif Çuhadar, Kovid -19’un sağlık emekçileri için illiyet bağı aranmadan meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istedi. Selçuk ise 'illiyet bağı' kurulan her talebin kabul edildiğini, yasada da bu yönde bir düzenleme olduğunu söyledi. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası’nda değişiklik yapılması, grevli toplusözleşme hakkı tanınması konusunda da talepler dile getirildi. Ancak bu konuda da iktidardan bir yanıt alınamadı.

MÜLAKATTA TORPİL

Bütün konfederasyonlar objektif olmadığı ve torpile kapı açtığı gerekçesiyle mülakat sistemine karşı çıktı. Mülakatın kaldırılmasını istedi. Selçuk ise mülakatın gerekli olduğunu, daha nesnel ve objetif olması konusunda çalışma yapılabileceğini dile getirdi.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.