Bakan Şimşek depremi ve EYT'lileri suçladı!

İstanbul’da düzenlenen Global Liderler Zirvesi'nde, “Türkiye’nin Önümüzdeki Üç Yıllık Ekonomik Perspektifi” başlıklı video konuşmasıyla yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'deki yüksek bütçe açığı konusunda açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da düzenlenen Global Liderler Zirvesi'nde, "Türkiye’nin Önümüzdeki Üç Yıllık Ekonomik Perspektifi" başlıklı video konuşmasıyla yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'deki yüksek bütçe açığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Şimşek, "Bildiğiniz gibi deprem sebebiyle, gene EYT sebebiyle geçen yıl ve bu yıl bütçe açığımız oldukça yüksek seyrediyor. Gayrisafi yurt içi hasılaya oran olarak bütçe açığı geçen yıl yüzde 5,2’ydi. Bu yıl yüzde 4,9’a gerilemesini bekliyoruz fakat gelecek yıl bizim için eleştiri. Dezenflasyon sürecini desteklemek için bütçe açığının milli gelire oranını yüzde 3 civarına düşürmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

"CARİ AÇIĞIN SEBEBİ DEPREM VE EYT''

Şimşek, enflasyon hedeflerinin ulaşılabilir olduğunu ve bu hedefleri gerçekleştirebileceklerini belirterek, "Dezenflasyonun yanı sıra, bütçe açığını kalıcı olarak yüzde 3'ün altına çekmek de önemli hedeflerimizden biridir," dedi.

Şimşek konuşmasının devamında, ''Bildiğiniz gibi deprem sebebiyle, gene EYT sebebiyle geçen yıl ve bu yıl bütçe açığımız oldukça yüksek seyrediyor. Gayrisafi yurt içi hasılaya oran olarak bütçe açığı geçen yıl yüzde 5,2’ydi. Bu yıl yüzde 4,9’a gerilemesini bekliyoruz fakat gelecek yıl bizim için eleştiri. Dezenflasyon sürecini desteklemek için bütçe açığının milli gelire oranını yüzde 3 civarına düşürmeyi hedefliyoruz. Sonraki yıllarda da yüzde 3’ün altına çekerek dezenflasyona kuvvetli bir destek vereceğiz,'' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.