Bakan Şimşek: "Enflasyon Bu Ay Yüzde 40'a İnecek, 2024 Hedeflerimiz Gerçekçi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da düzenlenen Global Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, 2024 yılı için enflasyon hedeflerini ve ekonomik reformların önemini vurguladı. Şimşek, enflasyonun bu ay yüzde 40'lı seviyelere ineceğini öngördü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da düzenlenen Global Liderler Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, sürdürülebilir büyüme ve enflasyon hedeflerine dair öngörülerini paylaştı. Enflasyonun bu yıl sonunda yüzde 41,5 seviyelerinde gerçekleşmesini beklediklerini ifade eden Bakan Şimşek, hedeflerin gerçekçi olduğunu ve bu hedeflere ulaşabileceklerine inandıklarını belirtti.

Şimşek, Türkiye’nin ekonomik programının başarılı olacağına dair güçlü bir inanç taşıdığını ve bütçe açığının geçen yıla göre daha düşük olacağını söyledi. Enflasyonun kısa vadede büyüme ile etkileşim içinde olduğunu, ancak uzun vadede tek haneye indirilmesinin Türkiye’nin ekonomik büyümesini hızlandıracağını vurguladı. Şimşek, dezenflasyon süreciyle birlikte refahı kalıcı olarak artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Şimşek, ayrıca, bu yıl Türkiye’nin dış finansmana daha ucuza ve uzun vadeli erişim sağladığını belirterek, bu geçiş döneminde bazı sıkıntıların normal olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde, Yüce Meclis’in desteği ile reformların hızlandırılacağını ve bu ay enflasyonun yüzde 40 seviyelerine ineceğini öngördüğünü açıkladı.

Şimşek’in konuşmasında, Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmesine yardımcı olacak stratejiler ve net rezervlerdeki artış gibi ekonomik göstergeler de dikkat çekti. Rezervlerdeki 78 milyar dolarlık artışın güven verici olduğunu ve krediler üzerinden aşırı ısınmanın önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.