Bakan Şimşek: Enflasyonda 2025'in ikinci yarısında tek haneye ulaşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Eylül enflasyonunun yüzde 49,4’e gerilediğini açıkladı. Dezenflasyon sürecinin Haziran'da başladığını belirten Şimşek, 2025'in ikinci yarısında enflasyonun tek haneye ineceğini ve bu durumun vatandaşların refahını kalıcı olarak artıracağını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Eylül ayı enflasyon verilerine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, yıllık enflasyonun bir önceki aya göre 2,6 puan düşerek yüzde 49,4’e gerilediğini açıkladı. Bu düşüşün, temel mal enflasyonunun yıllık yüzde 28,3 ile görece düşük seviyelerde olmasından kaynaklandığını belirten Bakan, ancak geriye dönük fiyatlama davranışlarının hizmet enflasyonundaki düşüşü yavaşlattığını vurguladı.

Haziran ayında başlayan dezenflasyon sürecinin devam ettiğini ifade eden Şimşek, "Bu dönemi, önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlayacak ve enflasyonda kalıcı düşüşü sağlayarak tek haneye ulaşacağımız istikrar dönemi takip edecek" dedi. Bakan, tüm politikalarının fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda eşgüdüm içinde ve kararlılıkla uygulanmaya devam edeceğini belirtti.

Ayrıca Şimşek, enflasyonu düşürmenin yalnızca yaşam pahalılığı sorununu çözmekle kalmayıp, aynı zamanda vatandaşların refahını kalıcı olarak artıracağını da sözlerine ekledi. Bu açıklamalar, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar konularında atılacak adımların önemine dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.