Bakan Şimşek'in ABD temasları: IMF'den Türkiye açıklaması geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'deki temaslarını devam ettiriyor. Şimşek, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile bir araya geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'deki ziyaret programını sürdürüyor. Son olarak, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile bir araya geldi. Görüşme, Washington'da gerçekleşti ve Türkiye'nin ekonomik durumu ile küresel ekonomi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Gopinath, bu önemli toplantıya ilişkin duygularını sosyal medya hesabından paylaştı.

IMF İLE HERHANGİ BİR PROGRAM GÖRÜŞMEDİĞİNİ SÖYLEDİ 

IMF'den yapılan resmi açıklamada ise Türkiye'nin IMF desteğine ihtiyaç duyup duymadığına dair herhangi bir görüşmenin gündemde olmadığı vurgulandı. Bununla birlikte, IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye'nin ekonomik reform programını desteklediklerini belirterek, ülkenin IMF ile herhangi bir program görüşmediğini net bir şekilde ifade etti.

Bakan Şimşek'in ABD temasları, Türkiye'nin ekonomik perspektifini ve reform çabalarını uluslararası toplumla paylaşma fırsatı sunarken, gelecek hafta ise yatırımcılarla ve kredi derecelendirme kuruluşlarının yöneticileriyle yapacağı görüşmeler, Türkiye'nin ekonomik vizyonunu ve gelecek hedeflerini daha geniş bir platformda değerlendirme imkanı sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!