Bakan Şimşek’in “Kredi Kartına Taksit” Açıklaması Sosyal Medyada Gündem Oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in “Kredi kartına taksit meselesini bilmiyorum” açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Bakanın bu sözleri, ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşların tepkisini çekti. “Buzdolabın bozuldu, taksitle alamıyorsun,” yorumları yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in, kredi kartı taksitleri konusundaki bilgisizliğini dile getirdiği açıklamaları, ekonomik sıkıntı içindeki vatandaşların günlük yaşamlarını nasıl idare ettikleri konusunda geniş çaplı bir tartışmayı ateşledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ekonomi tedbirlerinin orta kesimi zor durumda bırakırken, asgari ücretli ve emeklilerin açlık sınırının altında yaşamaya zorlandığını belirtti. Halk, maaşıyla kira ve fatura ödemekte zorlanırken, mecburi gıda ve eşya alımlarını kredi kartına taksitle yapmaya çalışıyor.

Bakan Şimşek, bir programda "Yıllarca Batı’da yaşamış bir insanım. 10 yıl İngiltere’de yaşadım. Şu kredi kartına taksit meselesini bilmiyorum. Ailelerimizin mümkün olduğunca ayaklarını yorganına göre uzatması gerek." şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu sözler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bakan, "Bazen bir şeyler satın aldığımda bana kaç taksit yapalım diye sorulduğunda şaşırıyorum," dedi.

Sosyal medyada Bakan’ın açıklamalarına gelen tepkiler arasında, "Buzdolabın bozuldu, taksitle alamıyorsun. 6 ay bekle bakalım nasıl bekleyeceksin" gibi yorumlar öne çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.