Bakan Şimşek'ten açıklama: Kuyumcular 36 ilde mercek altında!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önderliğinde, vergi denetimi çerçevesinde 36 ildeki kuyumcu işletmeleri dikkatle incelendi. Kayıt dışılıkla mücadelede denetimlerin hız kazandığı bu süreçte, işletmelere yönelik yapılan denetimler artırıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatları doğrultusunda, Vergi Denetim Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri, kayıt dışılıkla mücadele çabalarını daha da güçlendirerek kuyumcu işletmelerine yönelik denetimlerini artırdı.

36 ilde 500'den fazla kuyumcuya gerçekleştirilen denetimlerde, faturasız altın ve değerli taş alım-satımı, gerçek gram bilgileri ve başkalarına ait POS cihazlarının kullanımı gibi riskli durumlar incelendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, kayıt dışılıkla mücadele çalışmalarını her alanda etkin bir şekilde sürdürdüklerini vurguladı. "Vergide adalet ilkesi çerçevesinde, yüksek kazanç elde etmesine rağmen düşük gelir beyan eden büyük ve riskli mükellefleri incelemeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Şimşek, dürüst mükelleflerin her zaman destekçileri olacaklarını belirterek, "Kayıt dışılığın önüne geçerek vergide adaleti sağlama konusunda kararlıyız. Tüm sektörlere yönelik denetimlerimiz artarak sürecek" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.