Bakan Şimşek'ten müjde: 2025 2024'ten 2026 2025'ten daha iyi olacak!

Kırıkkale'de açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele konusundaki bilgileri paylaştı. Bakan Şimşek, 2025 yılının 2024'ten, 2026 yılının ise 2025 yılından daha iyi olacağını ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde iş dünyası ile bir araya gelerek ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Orta Vadeli Program'ın nihai hedefinin sürdürülebilir yüksek büyüme, daha adil gelir dağılımı ve kalıcı refah artışı olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, bu hedeflerin makroekonomik altyapısını oluşturduklarını söyledi. En öncelikli hedeflerinin enflasyonu kalıcı şekilde tek haneye düşürmek olduğunu belirten Şimşek, "Enflasyon tek haneye indiğinde ülkede büyüme hızı artar. Kalıcı refah artışı, yatırımlar ve verimlilikte atılım için fiyat istikrarını sağlamamız gerekiyor" dedi.

Esnaf ve vatandaşlardan sabır isteyen Şimşek, enflasyonu düşürerek emeklinin ve çalışanın alım gücünü kalıcı olarak artırmayı amaçladıklarını ifade etti. "Hayat pahalılığı ve enflasyon önemli meseleler. Enflasyonu kalıcı bir şekilde indirerek topyekün kalkınmayı sağlayacağız. Öngörülebilirliği artıracağız. En zorlu sürecin önemli bir kısmı geride kaldı. Cumhurbaşkanımız da söyledi; 2025 yılı 2024'ten, 2026 yılı ise 2025'ten çok daha iyi olacak. Neden? Çünkü enflasyonu düşürmeye, bütçede disiplini sağlamaya başladık. Birçok sorunu yönetilebilir seviyeye çektik. Programımız 3 yıllık ve ilk yılda önemli sonuçlar aldık, önümüzdeki dönemde de almaya devam edeceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.