Bakan Şimşek'ten sporculara vergi uyarısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kazançlarını doğru beyan etmeyen sporcuları uyardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kazançlarını doğru beyan etmeyen sporcuları uyararak ödenmeyen vergilerin cezalı olarak talep edileceğini duyurdu. Gelir İdaresi Başkanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında denetimlerini sürdürüyor ve yüksek tutarlı beyan dışı sporcu ücretlerine yönelik özel çalışmalar yapıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kazançlarını doğru bir şekilde beyan etmeyen sporculara yönelik uyarılarda bulundu. Şimşek, "Ödenmeyen vergi, cezalı şekilde talep edilecek" ifadesini kullandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele amacıyla çeşitli sektör ve meslek gruplarında denetimlerine devam ediyor. Ayrıca, yüksek tutarlı beyan dışı sporcu ücretlerine ilişkin özel bir çalışma başlatıldı.

Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kazançlarını doğru beyan etmeyen sporcular izaha davet edilecek ve ödenmeyen vergi, cezalı şekilde talep edilecek. Vergide adalet ve etkinlik anlayışımızla yüksek gelir elde eden ve gelirini beyan dışı bırakanlara yönelik geniş kapsamlı denetimlerimiz sürüyor." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.