Bakan Soylu: Atatürkçü Düşünce Derneği'ne soruşturma açılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) yönelik soruşturma başlatılacağını açıkladı. Gerekçe olarak ise sosyal medya hesabından 27 Mayıs konulu bir paylaşım yapması gösterildi. Süleyman...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) yönelik soruşturma başlatılacağını açıkladı. Gerekçe olarak ise sosyal medya hesabından 27 Mayıs konulu bir paylaşım yapması gösterildi. Süleyman Soylu'nun açıkladığı bu karar ise sosyal medyada pek çok ADD takipçisi tarafından tepkiyle karşılandı.

Gündemde ki 27 Mayıs 1960 ihtilali, ilerici 61 Anayasası ve dönemin iktidarı Demokrat Parti hakkında daha fazla bilgi için;

ABC Kritik'in yazarı Prof. Dr. Coşkun Özdemir'in yazısını okuyabilirsiniz.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 27 Mayıs'ta yapılanları öven bir afişi kendi twitter hesabından paylaştıklarını öğrendiklerini belirten Soylu, '''Tabii şimdi teyit edemedim. Ben de yaklaşık bir saat önce muttali oldum.

Bu hakikaten resmi bir twitter hesabı mıdır? Arkadaşlara onu araştırmaları talimatını verdim. Hem Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunacağız hem de dernekler masası olarak hemen soruşturma başlatacağız" dedi.

add_genelmerkez hesabından atılan tweet şu şekilde:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüz yıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Takmayan trafiğe çıkamayacak: Araçlarda TTB zorunluluğu geliyor
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972'de neden idam edildi?
Kayseri'nin KAYBİS Projesi Uluslararası Akıllı Ulaşım Zirvesinde İlgi Odağı Oldu
Kayseri'de Yoğun İlgi: 11. Yeşilay Bisiklet Turu Tamamlandı
Sındırgı'da Yeni Terminal Projesi Tamamlanma Aşamasında