Bakan Tekin’in altın varaklı mektubuna 21 milyon gitti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 öğretim yılı için birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıfa başlayan öğrencilere altın varaklı mektuplar dağıttı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlangıcında birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıfa başlayan öğrencilere yönelik özel bir mektup dağıttı. Bu yılki mektuplar, önceki yıllarda olduğu gibi bilgisayar çıktısı yerine, altın varaklı kağıtlara basılarak zarflara konuldu. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, bu yeni uygulama, dikkat çekici bir maliyet yarattı.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, mektupların basımında matbaalardan alınan fiyatların ortalamasının 5 lira + KDV olduğunu belirtti. İlgezdi, "En az 21 milyon lira harcanmış bu mektuplara. Öğrencilerin beslenme ve temizlik ihtiyacını görmezden gelen bakanlık, kesenin ağzını açmış," dedi. Ayrıca, MEB’in tasarruf tedbirleri doğrultusunda taşımalı eğitimdeki servisleri kaldırdığı ve okul öncesi eğitimde verilen yemekleri iptal ettiği eleştirilerini dile getirdi.

MEB’in istatistiklerine göre, 2022-2023 eğitim öğretim yılında bu üç sınıfta toplam 4 milyon 209 bin 484 öğrenci bulunuyordu. Bu yılki öğrenci sayısının daha yüksek olacağı tahmin ediliyor. Her öğrenciye mektup gönderildiği düşünülürse, harcanan rakamın 21 milyon liradan fazla olabileceği ifade ediliyor. 

İlgezdi, "Çocukların en temel gereksinimlerine ‘yok’ diyen MEB, konu AKP reklamına gelince milyonlarca lira harcama yapmaktan geri durmadı," diyerek bu durumun iktidara yönelik eleştirilerini artırdı. 

Mektubun içeriğine gelince, Bakan Tekin, öğrencilere hitaben "Okulunda yalnız bilgiyi değil, sahip olduğun zengin kültürel mirası, arkadaşlığı paylaşmayı, yardımlaşmayı, sabretmeyi ve daha pek çok değeri de öğreneceksin. Öğrendiğin bilgiler bu değerlerle zenginleşerek büyüyecek," mesajını iletti. Bu ifadeler, öğrencilere motivasyon sağlamayı amaçlasa da, harcamaların boyutu ve zamanlaması tartışmalara yol açtı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.