Bakan tüm ayrıntılarıyla ortaya koydu! Hayvancılık için yeni bir destek modeli yolda!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılık sektörü için performansa dayalı bir destek modeli üzerine kurulu olan yeni destek modelinin detaylarını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Uluslararası Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret ederek Enstitü Müdürü Sezer Öz'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında, enstitüde devam eden 200 sığır kapasiteli sağmal ahır inşaatını ve genetik laboratuvarları gezdi.

Yumaklı, enstitünün hayvansal üretimde AR-GE ve inovasyon çalışmaları için önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak, 2024-2028 Hayvancılık Yol Haritası'nı açıkladı. Bu yol haritasının, verimli, kaliteli ve sağlıklı üretimi artırmayı hedeflediğini belirterek, suni tohumlama, yerli sperma üretimi, soy kütüğü çalışmaları ve arı işletme gibi alanlarda desteklerin çeşitlendirileceğini söyledi.

Yumaklı, enstitünün genetik kaynaklarının korunması ve iyileştirilmesi ile kaliteli yerli sperma üretimi gibi AR-GE faaliyetlerinin önemini vurgulayarak, "Bu çalışmalar, Hayvancılık Yol Haritamızın temel unsurlarını oluşturuyor." dedi.

Hayvancılık işletmelerinin sürdürülebilir ve güçlü bir üretim modeliyle faaliyet gösterebilmesinin yol haritasının da önemli bir parçası olduğunu belirten Yumaklı, tarımsal üretimde sürdürülebilir, verimli ve kaliteli bir üretim planlaması için gerekli adımları attıklarını ifade etti.

Yumaklı, "Üreticilerimizin önümüzdeki 3 yılı planlayabilecekleri bir bakış açısı sunmayı hedefliyoruz. Yeni destek modelimizde, destek miktarları belirli katsayılar üzerinden hesaplandı ve performansa dayalı bir sistem oluşturuldu." şeklinde konuşarak, desteklerin büyükbaş, küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve ipek böceği yetiştiriciliği gibi alanlara yönelik olduğunu belirtti.

Yumaklı, özellikle kadınlar ve gençler için uygulanacak olan yeni destekleme modelinin, üreticilerin verimliliğini artırırken ülke ihtiyaçlarını ve ihracat potansiyelini de göz önünde bulundurmayı amaçladıklarını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.