Bakan Tunç açıkladı: "Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına yönelik bir saldırı"

Tunç, Ulus ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ilçenin her seçimde tercihini AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'ndan yana kullandığını ifade etti.

Tunç, Ulus ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ilçenin her seçimde tercihini AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'ndan yana kullandığını ifade etti.

Konuşmasında, 23 Ekim'de TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diledi. Tunç, bu saldırının yalnızca şirkete değil, milletin birliğine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve vatandaşların refahı ile güvenliğine yönelik bir tehdit olduğunu vurguladı. 

Bakan Tunç, ayrıca saldırının Türkiye'nin uzay, havacılık ve savunma sanayisinde öncü olan stratejik bir kuruluşa yapıldığını belirterek, "Bu, Türkiye'nin gelişimine ve kalkınmasına yönelik bir saldırıdır. Aynı zamanda, Türkiye'nin savunma sanayindeki ilerlemelerini hazmedememenin bir göstergesi," dedi.

Terörün her türlüsüyle kökü kazınıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Tunç, şöyle devam etti:

"İç cephemizi daha da tahkim ederek terörle mücadeledeki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Terör insanlık düşmanıdır. Terör hukuka, insan haklarına saldırıdır. Terör ve o maşaları tutan ellerle de mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Neredeyse 50 yıla yakın PKK terör örgütüyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu uğurda şehitler verdik. Güneyimizde, Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak için çabalayan küresel güçlere karşı koyduk. Orada terör devleti kurulmaması için mücadelemizi sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozdurmayacağız."

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TAŞERON OLARAK KULLANANLARLA DA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Tunç, TUSAŞ'a saldıran hainlerle ilgili adli soruşturma başlatıldığını, teröristlerin arka planının ve irtibatlarının geriye doğru araştırıldığını bildirdi.

Sorumluların ortaya çıkarılıp yargı önüne konulacaklarını belirten Tunç, "Bundan hiç şüpheniz olmasın. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozdurmadan yolumuza devam edeceğiz inşallah. Ülkemizin gelişmesinin, kalkınmasının önündeki bütün engelleri ortadan kaldırmak için, özellikle bu terör örgütünü taşeron olarak kullananlarla da mücadelemizi sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, çocuklar ve gençler için huzurlu bir gelecek sağlamak amacıyla, Türkiye'yi hem demokrasi hem de kalkınma alanında güçlü bir konuma getirerek, milletin her alanda refah içinde yaşamasını sağlamak için çaba göstereceklerini ifade etti.

Bakan Tunç, ülkenin 81 ilini yatırımlarla destekleyip, fiziki kalkınma hamleleriyle, altyapı ve üstyapıyla geliştirme çabası içinde olduklarını belirtirken, aynı zamanda demokrasiyi güçlendirmek için de çalıştıklarını vurguladı. Tunç, "Vesayetçi ve darbeci anlayış bir daha bu ülkede milletin önünü kesmemeli, demokrasinin önü tıkanmamalı," dedi.

Demokrasiyi yüksek standartlara ulaştırmak için reformlar gerçekleştirdiklerini ve temel haklar ile özgürlüklerin, düşünce ve ifade özgürlüğünün önünü açtıklarını belirten Tunç, "Bu özgürlüklerin milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaması ve şiddeti teşvik etmemesi gerektiğini" ifade etti. Şiddeti teşvik eden davranışların, demokratik hukuk devletlerinde suç olduğunu vurgulayan Tunç, temel haklar ve özgürlüklerin savunucusu olduklarını belirtti.

Reformlarla birlikte hak arama yollarını da genişlettiklerine dikkat çeken Tunç, kamu denetçiliğinin kurulması, bireysel başvuru hakkının getirilmesi, özel hayatın korunması ve kişisel verilerin korunması gibi pek çok konunun AK Parti döneminde anayasaya milletin onayıyla eklendiğini dile getirdi.

Konuşmasına devam eden Tunç, kadın hakları ve çocukların korunmasına yönelik düzenlemelerin de anayasaya halkın onayıyla girdiğini hatırlattı. Darbe anayasasında yer alan "darbeciler yargılanamaz" maddesinin kaldırıldığını ve sıkıyönetim ilan edilebileceğine dair düzenlemenin de ortadan kaldırıldığını vurguladı. Anayasanın daha demokratik bir hale getirilmesi için çaba gösterdiklerini aktaran Tunç, "Bunlar yeterli mi? Elbette değil. Hedefimiz Türkiye Yüzyılı'na başlarken birlik ve beraberliği güçlendirmek," dedi.

Her kesimin kendini bulabildiği, temel hak ve özgürlüklerin daha fazla korunduğu, demokratik, sivil, katılımcı bir anayasa ile ilerlemek istediklerini belirten Tunç, "Yeni dönemde parlamentomuzda bu uzlaşma sağlandığında, Türkiye'nin önü daha aydınlık olacak, darbeci ve vesayetçi anlayışa fırsat verilmeyecek," dedi.

Kongrede AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ve Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez de konuşma yaptı. Tek listeyle yapılan seçimde mevcut başkan Hikmet Çalık, güven tazeleyerek tekrar seçildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.