Bakan Tunç duyuru yaptı: Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıktı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yer6 adlı sosyal medya platformunda Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren ifadelerin yer aldığı bir video paylaşımı nedeniyle 'Diamond Tema' adlı şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, YouTuber Diamond Tema hakkında Hz. Muhammed'e yönelik yaptığı açıklamalar sebebiyle "halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığını ve bu kapsamda şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Tunç şu şekilde bir paylaşım yaptı:

"Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan, paylaşımın yapılmasının peşinden derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması sebebiyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.