Bakan Tunç, Tuncay Özkan hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatıldığını açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medyadan hakaret ettiği ve iftira attığı gerekçesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Tunç, Özkan'ın ifadelerini şiddetle kınadı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Milletvekili Tuncay Özkan hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret ve iftira içerikli sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, bu açıklamayı sosyal medya aracılığıyla yaptı.

Bakan Tunç'un açıklaması şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin özünden yetişmiş ve hayatını büyük ve güçlü bir Türkiye için adamış bir liderdir. Aziz milletimizin oylarıyla seçilen ve ülkemize hizmet etmek için gece gündüz çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yapılan hadsiz ve çirkin ifadeler kabul edilemez.

Milletvekilliği sıfatını taşıyan bir kişinin milletin değerlerine saygısızlık eden, edebe ve ahlaka aykırı sözlerini şiddetle kınıyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.