Bakan Tunç'tan "ilk 4 madde" açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni anayasa sürecinde ilk 4 maddeyle ilgili tartışma olmadığını vurguladı. Bakan, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirterek, bu niteliklerin değişmez olduğunu ifade etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni anayasa sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin 2024-2025 Yılı Akademik Açılış Töreni’ne katılan Bakan Tunç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tunç, "Yeni anayasa yapım sürecinde, ilk 4 madde hakkında herhangi bir tartışmanın söz konusu olmadığını daha önce de belirtmiştik. Bu konuda toplumun hassasiyetleri göz önünde bulundurulmalıdır. Anayasa’da yer alan başkent, bayrak ve resmi dil gibi unsurlar hakkında tartışma yapılamaz" dedi.

Bakan Tunç, yeni anayasa sürecinde usul konusunda anlaşma sağlanmasının ardından uzlaşmanın önemine de vurgu yaptı. "Bu ülkenin darbe anayasasından kurtulması konusunda herkes hemfikirdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin nitelikleri de bu tartışmaların içindedir. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu nitelikler değişmez maddelerdir. Laikliğin değişmezliği konusunda geçmişte birçok sorun yaşanmıştır; ancak bu tartışmalar geride kaldı. Türkiye Cumhuriyeti’nde bireyler, fikir ve inanç özgürlüğü konusunda tam bir güvenceye sahiptir ve bu güvence yeni anayasada da devam edecektir" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.