Bakan Uraloğlu: '22 yılda 277 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdik'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya'da gerçekleştirilen AK Parti 8. Olağan Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çeşitli ziyaret ve toplantılar için Malatya’ya geldi. Havaalanında il protokolü tarafından karşılanan Uraloğlu, daha sonra Kale ilçesinde AK Parti’nin 8. Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu yana Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar dolardan fazla yatırım yapıldığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, konuşmasında Türkiye’nin karşılaştığı büyük felaketlere de değindi. "Geçen yıl 6 Şubat’ta Malatya’yı da etkileyen insanlık tarihinin en yıkıcı afetlerinden birini yaşadık. Yaklaşık 14 milyon insanımızı doğrudan etkileyen depremler hepimizi derinden üzdü," diyerek, depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Son günlerde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki Düzce depremi ile ilgili de, "Bizi korkuttu fakat hamdolsun yıkıcı bir etkisini görmedik. Tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum," şeklinde konuştu.

Uraloğlu, Malatya’da ulaştırma ve altyapı alanında gerçekleştirilen projeleri de sıraladı. "Son 22 yılda Malatya’nın ulaşım ve iletişim altyapısına 82 milyar 346 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Bölünmüş yol uzunluğunu 36 kilometreden 471 kilometreye çıkardık. Malatya’yı, Elazığ, Diyarbakır ve Adıyaman’a bölünmüş yollarla bağladık. Erkenek Tüneli’ni hizmete aldık ve Tohma Köprüsü’nü tamamladık," dedi. Ayrıca, Kale ilçesindeki Kömürhan Köprüsü’nün de dünya çapında bir ödül aldığını vurgulayarak, "Tamamen Türk mühendisleri tarafından inşa edilen bu köprü, gurur kaynağımız oldu," ifadelerini kullandı.

Deprem bölgelerindeki yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirten Uraloğlu, Malatya’da yeni bir havalimanı terminali inşaatının başladığını ve mevcut kapasitenin artırılacağını da sözlerine ekledi. "Malatya’nın demiryolu ağlarını da geliştiriyoruz. Biz bir vefa ve sadakat hareketiyiz. Günübirlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Çalışmaya devam edersek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürürsek, geleceğimiz güvenli ve huzurlu olacak," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.