Bakan Uraloğlu, 85 milyonun kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı: “Maalesef önlenemedi”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı. Pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı sisteminde yaşanan sızıntıya işaret eden Uraloğlu, bazı bilgilerin bu süreçte elde edildiğini, ancak bu durumun önlenemediğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon vatandaşın kişisel bilgilerinin çalındığını doğruladı. Bakan Uraloğlu, çalınan veriler arasında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, adres ve cep telefonu numarasının yer aldığını açıkladı. Bilgisayar korsanlarının bu bilgileri beş ayrı Google Drive dosyasında topladığı ve dosyaların isimlerinin "Yenilenmiş TC", "Adres", "GSM", "101m" ve "GSM" (ikinci bir dosya) olduğu öğrenildi. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu dosyaların acil olarak kaldırılması için Google'a başvurdu. BTK, dosyaların "eleştiri öneme sahip veriler" içerdiğini belirterek, Google’dan dosyaların derhal kaldırılmasını talep etti.

Bakan Uraloğlu, Beştepe’de düzenlenen Kabine toplantısının ardından gazetecilere konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı’nın sisteminde yaşanan sızıntıya işaret eden Uraloğlu, "Pandemi sürecinde sağlık sisteminden bazı bilgilerin elde edilmiş olması doğru. Ancak bu süreçte bu sızıntıların önlenememesi üzücü bir durum" dedi. Uraloğlu, güncel verilerin çalındığına dair başka bir bilgi bulunmadığını da vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.