Bakan Uraloğlu: İnternet faturalarında bizim düzenleyici yetkimiz yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, artan internet faturalarıyla ilgili olarak, "Bu durum tamamen serbest piyasa koşullarına bağlıdır" açıklamasında bulundu. Bakan, düzenleyici bir yetkilerinin bulunmadığını ve fiyat artışlarının TEFE-TÜFE'ye göre alındığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada tartışmalara neden olan artan internet faturalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, "Bu artışların TEFE-TÜFE'ye göre alınmış kararlardan kaynaklandığını tespit ettik, ancak burada herhangi bir müdahalemiz yok" dedi. 

Bakan Uraloğlu, AKP'nin Meclis grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, artan web fiyatlarının tamamen serbest piyasa koşullarına bağlı olduğunu vurguladı. "İnternet faturaları serbest piyasa dinamiklerine göre belirleniyor. Uzun dönemli aboneliklerin yenilenmesiyle bu durum ortaya çıkıyor. Bizim burada düzenleyici bir yetkimiz yok; bu tamamen rekabete dayalı" şeklinde konuştu. 

GSM şirketlerinin yüksek fiyat uygulamaları hakkında yapılan soru üzerine Uraloğlu, "Bu da yine serbest piyasa koşulları çerçevesinde gelişen bir durumdur. Aboneliklerin yenilenmesiyle vatandaşlarımız, üye oldukları kampanya fiyatlarının çok üzerinde bir ücretle karşılaşabiliyor. Bazı kampanyalar yeniden düzenlenmeye başladı. Yine de burada bir düzenleme yapma yetkimiz bulunmuyor; bu durumu sadece TEFE-TÜFE verilerine dayanarak tespit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.