Bakan Yardımcısı Sayan: Erişim Engelleri Terör Paylaşımlarını Görmezden Geliyor

Bilişim 500 Araştırması'nın 25. yılı, "Evren Boşlukları Sevmez" mottosuyla kutlandı. Törende, Türkiye'nin en büyük 500 bilişim şirketi sıralandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya yasakları ve yerli ürünlere vurgu yaptı.

Bilişim sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri olan "Bilişim 500 Araştırması", bu yıl 25. kez kapılarını açtı. "Evren Boşlukları Sevmez" mottosuyla gerçekleştirilen törende, Türkiye'nin en büyük 500 bilişim şirketi değerlendirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya yasaklarına ve yerli ürünlere verilen öneme dikkat çekti. Araştırma sonuçları, bilişim sektöründeki büyüme ve gelişmeleri gözler önüne serdi.

"Evren Boşlukları Sevmez" mottosuyla düzenlenen 25'inci "Bilişim 500 Araştırması" sonuçları, Türkiye'nin en büyük 500 bilişim şirketinin kendi alanlarında değerlendirildiği bir törenle açıklandı. Tören, Tarihi Emek Sineması'nda gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, törende yaptığı konuşmada sosyal medyaya getirilen erişim yasaklarına değinerek, bazı sosyal medya şirketlerinin terör örgütlerinin taleplerine rağmen paylaşım yapmalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’nin en büyük 10 bilişim firması sırasıyla Turkcell, Türk Telekom, Vodafone, Indeks Bilgisayar, Teknosa, Arena, Bilkom Bilişim, Penta Teknoloji, Ingram Micro ve KoçSistem olarak belirlendi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Hakan Yurdakul, BThaber Başkanı Murat Göçe, BThaber Başkan Yardımcısı Özlem Unan, KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca ve birçok üst düzey yönetici ile iş insanı katıldı.

Sayan, yerli ve milli ürünlere verilen önemin artırılması gerektiğini vurgulayarak, Instagram ve Roblox gibi platformlara getirilen erişim engellerine dikkat çekti. Sosyal medyanın başlangıçta bilgi edinme ve sosyalleşme amacıyla ortaya çıkmış olsa da günümüzde bireyler üzerinde tahakküm kurma aracı haline geldiğini belirtti. Sosyal medya şirketlerinin bulundukları ülkelerin yasalarına uyması gerektiğini yineleyen Sayan, bu kurallara uydukları sürece bu şirketlerin Türkiye'de çalışmalarına destek vereceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Hakan Yurdakul, üretmenin yanı sıra satış yapmanın da önemli olduğunu belirtti. Yurdakul, Ticaret Bakanlığı'nın ihracat konsorsiyum desteği ile ilgili bilgi vererek, bu tür yapılanmalara katılmanın önemine değindi. Ayrıca, finansal okunabilirliğin sağlanmasının yatırımcılarla ilişkilerde büyük avantaj sağladığını vurguladı.

BThaber Başkanı Murat Göçe, Bilişim500 araştırmasının 25. yılını kutlarken, bu araştırmanın sektördeki eğilimleri ve rekabet ortamını anlamak için önemli bir referans kaynağı olduğunu belirtti. BThaber Başkan Yardımcısı Özlem Unan, 2023'te sıralamaya giren şirketlerin toplam gelirinin, bir önceki yıla göre yüzde 93 artarak 716 milyar liraya ulaştığını açıkladı. Unan, yapay zeka gelirlerinin de bir önceki yıla göre yüzde 185 büyüyerek dikkat çektiğini belirtti.

KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, sektörün hızla geliştiğini ve yapay zekanın birçok alanda önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Önümüzdeki dönemde yapay zeka ve üretken yapay zeka ile ilgili strateji geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.