Bakan Yerlikaya: 'Bebekleri Hiçe Sayan Çete Hakkında Konunun Sonuna Kadar Takipçisiyim!'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’yi derinden sarsan "Yenidoğan Çetesi" soruşturması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bir baba olarak büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Yerlikaya, suçluların hak ettikleri cezayı alması için konunun takipçisi olacağını vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye gündemini sarsan ve kamuoyunda "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik devam eden soruşturmayla ilgili sosyal medya platformu X üzerinden açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, suç örgütüyle mücadelede kararlılığını vurgularken, konunun sonuna kadar takipçisi olacağını belirtti.

‘BİR BABA OLARAK ÇOK ÜZGÜNÜM’

Bakan Yerlikaya, 21 Mayıs 2023 tarihinde başlatılan soruşturmanın detaylarını paylaşarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü kapsamlı çalışmalara dikkat çekti. Yerlikaya, "Bu süreçte yapılan iki ayrı operasyonla 47 şüpheli gözaltına alınmış, 22'si tutuklanmıştır. 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlanarak yargı süreci başlatıldı. Bir baba olarak çok üzgünüm, vicdansızların hak ettikleri cezayı alması için takipçisi olacağım" dedi.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Bakan Yerlikaya, bebeklerin üzerinden haksız kazanç elde eden çete hakkında, "Halkımızın üzüntüsünü derinden paylaşıyorum. Cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu insanlık dışı davranışın cezasız kalmaması için her türlü hukuki sürecin peşinde olacağız" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.