Bakan Yerlikaya: 'Sibergöz-15' Operasyonunda 51 Nitelikli Dolandırıcı Tutuklandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, kamu görevlisi, banka ya da kredi kurumu çalışanı gibi kendini tanıtarak vatandaşları dolandıran nitelikli dolandırıcılarla mücadele kapsamında önemli bir operasyonun başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde giderek artan siber suçlarla mücadele kapsamında İstanbul merkezli olarak başlatılan "Sibergöz-15" operasyonunda 52 nitelikli dolandırıcının yakalandığını duyurdu. Operasyon, kamu görevlisi, banka ya da kredi kurumu çalışanı kisvesi altında vatandaşları dolandıran örgütleri hedef alarak önemli bir başarıya imza attı.

ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sibergöz-15" operasyonlarının İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyon sonucunda, farklı yöntemlerle örgütlü olarak hareket eden nitelikli dolandırıcıların tespit edildiği ve 52 şüphelinin yakalandığı ifade edildi.

Dolandırıcıların, vatandaşları arayarak kendilerini kamu görevlisi, banka veya kredi kurumu çalışanı olarak tanıtarak, aldatıcı bilgilerle mağduriyet oluşturdukları ortaya çıktı. Ayrıca, vatandaşları sahte sitelere yönlendirerek phishing yöntemiyle 69 farklı eylemde toplamda 5 milyon 885 bin TL mağdur ettikleri tespit edilen dolandırıcılar, Bakan Yerlikaya'nın ifadesine göre etkili bir şekilde durduruldu.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği belirtildi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı "Sibergöz-15" operasyonu, nitelikli dolandırıcılara karşı yürütülen etkili mücadeleyi gösteriyor. Dolandırıcılık faaliyetlerine karşı devletin kararlı tavrını yansıtan operasyon, vatandaşları bu tür suçlara karşı daha bilinçli olmaya teşvik ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Çorum'da polis memuru uzman çavuşu öldürdü
Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti
Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı