Bakan Yerlikaya'dan Narin Güran Davası ile İlgili Net Mesaj: "Caniler Yakalanacak!"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinin yakında çözüleceğini ve devletin olayı büyük bir hassasiyetle takip ettiğini belirtti. İşte konuya dair detaylar...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Canlı yayında yaptığı değerlendirmede, Narin’in cansız bedenine ulaşılması sonrasında yürütülen soruşturmanın kısa zamanda sonuçlanacağına inandığını ifade etti. Yerlikaya, "Gelinen noktada çok fazla zaman geçmeden olayın aydınlığa kavuşacağına inanıyorum" dedi.

Açıklamalarında olayın toplum üzerinde yarattığı derin üzüntüyü dile getiren Bakan Yerlikaya, "Kızımızın mekanı cennet olsun. Tekrarının olmaması için dua ediyoruz. Bu olay, pek çok zaman diliminde anlatılacaktır ve toplum olarak almamız gereken önemli dersler var," şeklinde konuştu. Yerlikaya, Narin’in cinayetiyle ilgili olarak devletin ve medya kuruluşlarının sorumluluklarını yerine getirdiğini, sürecin Adalet Bakanlığı tarafından da yakından takip edildiğini belirtti.

Narin’in ölümünün ardından yaşananları bir baba olarak derin bir acıyla hissettiğini söyleyen Yerlikaya, "Devlet olarak bu kadar hassasiyetle hareket ediyoruz. Bu dramı gören herkesin hissetmesi gereken bir acı var. Cumhurbaşkanımız da olayın takipçisi olacağını söyledi. Katillerinin en kısa sürede bulunması için gerekli adımlar atılıyor," dedi. Bakan, bu tür trajedilerin siyasi rekabet konusuna dönüştürülmesini ise büyük bir haksızlık olarak nitelendirerek, "Bu canilerin ceza alacağını hep birlikte göreceğiz," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.