Bakan Yusuf Tekin "Siz tarikat veya cemaat diyorsunuz ben dernek diyorum protokol imzalıyorum" dedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, cemaatlerle protokol imzalandığı iddialarını reddederek, yalnızca tüzel kişilik kazanmış yapılarla protokol imzalanabileceğini vurguladı. Ayrıca, mülakat sistemi, müfredat değişiklikleri ve kayıt ücreti iddialarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde reform niteliğindeki çalışmaları ve gündeme dair tartışmalı konuları Haber Türk'te katıldığı "Özel Röportaj" programında değerlendirdi. Bakan Tekin, cemaatlerle yapılan protokollerden, Diyarbakır'daki okul trajedisine, mülakat sistemindeki yeniliklerden müfredat değişikliklerine kadar birçok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

 

CEMAATLERLE PROTOKOL İDDİALARI

Bakan Tekin, son dönemde gündeme gelen "cemaatlerle protokol imzalandı" iddialarına açıklık getirerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve sadece tüzel kişilik kazanan yapılarla iş birliği yapabileceklerini belirtti. "Bu protokollerde hukuka aykırı hiçbir şey yoktur, bütçeden cemaat ve tarikatlara para aktarımı yapıldığı iddiaları ise tamamen yalan," dedi.

PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesinin ardından okulda psikososyal destek sağlanıp sağlanmadığına yönelik soruya yanıt veren Bakan Tekin, 12 kişilik bir uzman ekibinin okula gönderildiğini ve çocuklarla rehabilitasyon sürecinin başlatıldığını söyledi. Ayrıca, "Eğitim-öğretim hayatının bir an önce normale dönmesi gerekiyor," dedi.

KAYIT ÜCRETİ İDDİALARI

Okullarda kayıt ücreti alındığı yönündeki iddialara da değinen Tekin, bu iddiaları reddederek, "Kayıt ücreti alınıyor denmesi, öğretmen ve idarecilerimizi zan altında bırakıyor. Velilerden zorla ücret talep edenlerin bakanlığa bildirilmesi halinde gereğini yapacağız," dedi.

MÜLAKAT SÜRECİNDE DEĞİŞİKLİKLER

Mülakatlarla ilgili soruları da yanıtlayan Tekin, sürecin adil ve şeffaf olduğunu, adayların kimlik bilgilerinin gizli tutulduğunu belirtti. Mülakatların revize edildiğini vurgulayan Tekin, "Mülakatları daha adil hale getirmek için yüzde 100 mülakat notuyla atama yapılırken, bunu yüzde 50'ye indirdik," dedi.

MÜFREDATTA YENİ DÜZENLEMELER

Müfredatta yapılan değişikliklerden de bahseden Tekin, çocuklara yüklenen bilgi miktarını hafifletmek için müfredatı yüzde 35 oranında azaltarak daha beceri odaklı bir eğitim modeli benimsediklerini ifade etti. Tekin, "Artık bilgiye ulaşmak çok daha kolay, çocuklara bilgi yüklemek yerine onların becerilerini geliştirmeliyiz," şeklinde konuştu.

FRANSIZ OKULLARINA YAKLAŞIM

Bakan Tekin, Fransız okullarıyla ilgili duruşlarını açıklayarak, Türkiye’nin hukuki zemine uygun eğitim veren her okula destek verdiğini, ancak hukuka uymayanlara karşı gerekli adımların atılacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.