Bakan Zeybekci'den Sarraf açıklaması: Canı cehenneme

 TBMM’de açıklamalarda bulunan Bakan Zeybekci, “Sarraf’ın itirafçı olmasından bile korkar hale geldik öyle değil mi'' sorusu üzerine, “Ne olursa olsun canı cehenneme. Türkiye’ye ne zararı var, bunu anlamıyoruz.'' dedi.Milliyet’ten...

 

TBMM’de açıklamalarda bulunan Bakan Zeybekci, “Sarraf’ın itirafçı olmasından bile korkar hale geldik öyle değil mi'' sorusu üzerine, “Ne olursa olsun canı cehenneme. Türkiye’ye ne zararı var, bunu anlamıyoruz.'' dedi.

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomideki dalgalanmadan spekülatörlerin çıkar sağladığını belirtirken, “Spekülatör niye oynar, aradaki oynamalardan rant almak için. Aradaki kırılma bölgelerindeki farkı götürüyor'' diye konuştu.

“Zarrab’ın itirafçı olmasından bile korkar hale geldik öyle değil mi'' sorusu üzerine Zeybekci, çarpıcı bir çıkış yaparak, “Ne olursa olsun canı cehenneme. Türkiye’ye ne zararı var, bunu anlamıyoruz. Türkiye’ye ne zararı olur ne yapar? İtiraf etse ne diyecek? Ne itiraf edecek ki, Halk Bankası’nın yaptığı işlemlerin hiçbirinde usulsüzlük yok'' dedi.
Türkiye’den çekilen yabancı sermayenin ciddi miktarda olmadığını belirten Bakan Zeybekci, “Bu dalgalanmalardan insanlar endişe duyar. Ama Türkiye’ye zarar verir mi, zinhar asla'' dedi.

ÖDÜL VERMİŞTİ

Bakan Zeybekci, bugün “Canı cehenneme'' dediği Sarraf’a 2015 yılında ''ödül’ vermişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ödül töreninde, Sarraf da mücevher sektöründe ''Volgam Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı’ unvanıyla ödüle değer bulunmuştu. Sarraf’ın ödülünü Bakan Zeybekci bizzat eliyle vermişti

METİNER DE AYNISINI DEMİŞTİ

Zeybekci’nin Sarraf için “Canı cehenneme'' tepkisinin aynısı, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner tarafından da verilmişti. Metiner, “Birileri bizim Reza Zarrab’ı savunduğumuzu iddia ediyor. Bu ne büyük bir ahlaksızlıktır ya. Zarrab’ın canı cehenneme. Zarrab bizim için önem arz eden birisi değildir.'' ifadelerini kullanmıştı.

ZEYBEKÇİ'DEN YALANLAMA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Zeybekci'nin bir basın mensubu ile sohbeti sırasındaki bazı açıklamalarının, Milliyet'in çarpıtılarak ve Bakan'ın kullanmadığı bazı ifadeler eklenerek haberleştirildiği kaydedildi.

Zeybekci'nin, haberi kaleme alan basın mensubuna "Söz konusu kişinin (Rıza Sarraf) sözde itiraflarının ve açıklamalarının hiçbir önem taşımadığını, bunlara bir değer atfedilmemesi gerektiğini, olaya konu işlemlerin Halkbank tarafından legal şekilde yapılması nedeniyle bu tür ifade ve açıklamaların Türkiye'ye hiçbir zarar vermeyeceğini" aktardığı belirtilen açıklamada, "Ekonomi Bakanı Zeybekci, hiç kimsenin şahsı için kullanmayacağı haberin başlığındaki ifadeleri, adı geçen şahıs için de kullanmamıştır." görüşüne yer verildi.

HABER KALDIRILDI

Önder Yılmaz imzalı haber, önce internet sitesinde yer alırken daha sonra haberin kaldırılması dikkat çekti. 

Milliyet’in internet sitesinden kaldırılan haber şöyle: 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli
Önce il başkanları, sonra MYK değişecek
MHP yüzde 50+1'in değişmemesi gerektiğini söylüyor
Kazanmayayım diye organize el bir çalıştı