Bakan'dan Haydarpaşa Garı sorusuna garip cevap: 'Eski Türkiye'de kaldı'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'nın kullanımına ilişkin soruya, ''Eski Türkiye'de kaldı'' diye cevap verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, HDP'li Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun Haydarpaşa Garı'nın ulaşımdaki önemine yönelik sözlerine, "Eski Türkiye" yanıtını verdi.

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, TBMM'de ulaştırma bütçesine yönelik konuşmasında, tarihi Haydarpaşa Garı'na ilişkin konuştu. Bakanlığın sunumunda tarihi gar ile ilgili tek bir ifadenin yer almadığını söyleyen Filiz Kerestecioğlu, garın engellenmesine yönelik planların olabileceğine dikkat çekti.

Kerestecioğlu tarafından "Bakanlıkça yaptığınız toplantıda Haydarpaşa'nın gar olarak çalışmasını engelleyecek planlar mı yapıldı? Haydarpaşa Garı'nı işlevsizleştirmek için alt yolu iptal mi etmeyi planlıyorsunuz?" şeklindeki sorularına Bakan Karaismailoğlu şu yanıtı verdi:

"Sayın vekilimize söylemek isterim; Haydarpaşa Garı eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var. Marmaray'a Sirkeci'den, Kadıköy'den, Ayrılıkçeşmesi'nden 5 dakikada gidebiliyorsunuz. Hatta Ayrılıkçeşme'den Kadıköy-Kartal hattına binip ta Pendik Tavşantepe'ye kadar gidebiliyorsunuz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

44 yeni mahkeme kuruluyor
"Taksim Meydanı, kitlesel eylemlere, art niyetli marjinal gruplara açık değil"
Ankara ve İç Bölgelerde Beklenmedik Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Yol Açtı
Nisan ayının en ucuz otomobilleri: O sedan model Türkiye'de kapış kapış satıldı
İsrail polisini bıçaklayan Türk vatandaşı öldürüldü