Bakandan korkunca eşi istifa etti

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesinin İslami İlimler Enstitüsüne Enstitü Sekreterliği görevine atadağı eşi Derya Bağ'ın istifa ettiğini duyurdu.Habertürk'ün İHA'dan aktardığı habere göre,...

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesinin İslami İlimler Enstitüsüne Enstitü Sekreterliği görevine atadağı eşi Derya Bağ'ın istifa ettiğini duyurdu.

Habertürk'ün İHA'dan aktardığı habere göre, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vekaleten görevlendirilen ve son olarak 19 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asaleten atanan rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Lisesinde öğretmenlik yapan eşi Derya Bağ'ı Pamukkale Üniversitesinin İslami İlimler Enstitüsüne enstitü sekreteri olarak atamıştı. Atama tepkilere neden olurken, Rektör Bağ eşinin üniversite ile ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Bağ, "Üniversitemiz İslami İlimler Enstitüsü sekterliğine yapmış olduğum atama, yasal mevzuata uygun olmakla birlikte, toplum vicdanında oluşturduğu olumsuz yankılar nedeniyle, eşim Derya Bağ memuriyet görevinden istifa etmiş olup üniversitemiz ile ilişiğini kesmiştir" ifadelerinde bulundu

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan eşini bir enstitüye sektereter olarak atayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a: “Bir hak eden, bir liyakatlı olan o mu vardır?'' diye tepki göstermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!