Bakanın fırça çektiği robotun karikatürü çıktı: Paylaşım rekoru kırıyor!

ABC Haber MerkeziDeniz ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın sözünü kestiği için susturulan, format atılan ve özür dilettirilen robot Sanbot hakkında bir karikatür yayımlandı. Şuan Hürriyet'te çalışan Latif Demirci’nin bu...

ABC Haber Merkezi

Deniz ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın sözünü kestiği için susturulan, format atılan ve özür dilettirilen robot Sanbot hakkında bir karikatür yayımlandı. Şuan Hürriyet'te çalışan Latif Demirci’nin bu olayın üzerine çizdiği ve Hürriyet gazetesinde çıkan karikatür sosyal medyada ilgi odağı haline geldi.

Latif Demirci Kimdir?

Latif Demirci, (Doğumu 31 Ocak 1961, İstanbul, Türk karikatürist)

Kariyerinin başlangıcında Gırgır ve Fırt dergilerinde çalışmıştır. 80'li yıllarda Fırt'ta Tarzan ve Gırgır'da esprilerini Behiç Pek'in bulduğu Muhlis Bey tiplerinin çizeri olarak ünlenmiştir. Kurucularından olduğu Hıbır ve onun devamı HBR Maymun dergilerinin kapanmalarından sonra mizah dergiciliğini bırakarak gazetelerde çalışmaya başlamıştır. Halen Hürriyet gazetesinde çizimleri yer almaktadır. Press bey, Evli ve cepli onun çizdiği karakterlerdir. Ayrıca Kelaynaklar'ın yaratıcısı Uğur Aktaş'ın ustasıdır.

Ne olmuştu?

Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun düzenlediği Güvenli İnternet Günü programında sunum yapan robot Sanbot, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın sık sık sözünü kesince Arslan, görevlilere seslenerek "Gereğini yapın" diyerek müdahale etmişti. Robot Sanbot, daha sonra yeniden programlanarak susturulmuştu.

Çıldırmamak elde değil: Bakanın fırça attığı robota müdahale edildi...

Kanal D ekibi de robot ile 'görüştü' ve Bakan Arslan'dan özür dilemesini sağlanmıştı. Televizyon yayınında “Ben çok akıllı bir robotum, bana istediğini sorabilirsin'' diyen robot, ''Bakanın sözünü neden kestin?’ sorusuna “Yanlışlıkla oldu, çok üzgünüm'' diye cevap vermişti.

Robotun başına gelmeyen kalmadı: Şimdi de Bakandan özür dilettiler

Latif Demirci'nin o karikatürü:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu