Bakan'ın 'Tecavüz hapı' skandalı! Önce itiraf etti, tepkiler sonrası "şaka yaptım" de

İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly'nin, bir etkinlikte yaptığı skandal açıklama gündemde bomba etkisi yarattı. Cleverly, eşinin içkisine tecavüz hapı olarak bilinen Rohypnol eklemesinin yaşa dışı olmadığını belirtip ardından "şaka" dedi.

İngiltere'nin İçişleri Bakanı James Cleverly, katıldığı bir etkinlikte yaptığı şok edici açıklama nedeniyle büyük tepki topladı. Cleverly, eşinin içkisine her gece bir miktar Rohypnol eklemesinin yaşa dışı olmadığını belirtti. Bu açıklama, "tecavüz hapı" olarak bilinen bir ilacın içeceklere eklenmesi konusunda yapılmış gibi algılandı.

BAKANLIK ÖZÜR DİLEDİ

Skandal açıklamaların basına sızmasının ardından, İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Cleverly'nin söz konusu açıklamaları için özür dilendi. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu itiraf, ciddi bir tepkiye neden oldu.

İTİRAFIN ARDINDAKİ ŞAKA İDDİASI

Bakanın açıklamaları, bir şaka olarak nitelendirilse de, kamuoyunda bu tür konularla dalga geçilmesine büyük tepki gösterildi. İtirafın ciddi bir konu olan cinsel saldırıyı hafife alabilecek bir üslupla yapılmasının, toplumda var olan sorunlara duyarsızlık olarak değerlendirildi.

İŞÇİ PARTİSİ VE AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELE

İşçi Partisi üyeleri, Cleverly'nin açıklamalarını "korkunç" olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Aile içi şiddetle mücadeleden sorumlu gölge bakan Alex Davies-Jones, "Bu bir şakaydı demek, en çok kullanılan bahanelerden biri ve artık kimse buna inanmıyor" dedi. Ayrıca, cinsel şiddetle mücadele için kültürel bir değişim çağrısında bulundu ve "Şakanın sona ermesi ve değişimin en tepeden başlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Port-au-Prince Havaalanı Çete Şiddeti Sonrası Yeniden Açıldı
Gazze'ye ABD Öncülüğünde 569 Ton İnsani Yardım!
Hindistan'da Genel Seçimlerde Deepfake Teknolojisinin Yükselişi
AB Desteğiyle Türkiye Denizcilik Sektöründe Yeşil Dönüşüm Hız Kazanıyor
Güney Kore, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'u Öven Şarkıyı Yasakladı