Bakanlar Paris'te Rusya-Ukrayna Savaşı ve Gazze'deki Ateşkesi Ele Aldı

Bakanlar, Paris'te Rusya-Ukrayna savaşı ve Gazze'deki ateşkesi ele aldı. WCK'nin saldırısını kınadılar, insani yardımı vurguladılar ve iki devletli çözüm için çağrıda bulundular.

Paris'te düzenlenen ortak basın toplantısında, bakanlar Rusya-Ukrayna savaşı ve Gazze'deki ateşkesi tartıştılar. World Central Kitchen (WCK) çalışanlarının öldürüldüğü saldırıya dikkat çekerek, insani yardımın önemini vurguladılar ve krizin çözümü için işbirliği çağrısı yaptılar.

Bakanlar, Paris'teki ortak basın toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşı ve Gazze'deki acil ateşkes konularını ele aldılar. Ayrıca, Gazze'de World Central Kitchen (WCK) adlı sivil toplum kuruluşunun yedi çalışanının ölümüne neden olan hava saldırısına da değindiler.

Orta Doğu krizi bağlamında Fransa ile olan işbirliklerini vurgulayan Blinken, iki ülkenin Gazze'deki durumun diğer bölgelere yayılmasını önlemek için birlikte çalıştığını belirtti.

Blinken, Gazze'de en kısa sürede ateşkesin sağlanması, rehinelerin serbest bırakılması ve bölgeye yapılan insani yardımın devam etmesinin önemini vurguladı.

Gazze'deki 1 Nisan'daki WCK çalışanlarının öldürüldüğü saldırıya da atıfta bulunan Blinken, "Pazartesi günü İsrail saldırısında yaşamını yitiren yedi yardım görevlisinin ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

Sejourne, Gazze'de ateşkesin ve insani yardım girişinin önemini vurgulayarak, WKC çalışanlarının ölümüne neden olan saldırıyı "şiddetle kınadığını" ifade etti.

Stephane Sejourne, "Fransa'nın krizi sona erdirecek parametreler üzerinde çalışmak için inisiyatif aldığını" ve "iki devletli çözümün ileriye giden yol" olabileceğine inandığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ukrayna, Harkov'da Rusya'yı Sivil Ölümleri ve Gözaltılarla Suçluyor
Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti
Gazze'deki Refah Sınır Kapısı İçin İsrail'in Yeni Girişimi: Mısır'a Teklif Sunuldu
Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor