Bakanlar TUSAŞ'ı Ziyaret Etti

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısında iki saldırgan, vardiya değişimindeki çalışanlara ateş açtı. Olayda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı, saldırganların PKK terör örgütüyle bağlantılı olduğunu belirtti.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat, terör saldırısının ardından TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesislerini ziyaret etti. Bakan Bolat, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Türkiye, karşılaştığı her türlü engelle mücadele ederek yoluna devam edecektir. Daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz." dedi.

Bakan Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bugün Millî Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanlarımız ile birlikte, Millî Teknoloji Hamlesi’nin önemli kurumlarından biri olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) Kahramankazan’daki merkezini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ziyaretimizde TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Cihad Vardan, ilgili yöneticiler ve ülkemizin geleceği için özveriyle çalışan TUSAŞ ekibiyle bir araya geldik." şeklinde ifade etti.

ANKARA'DA TUSAŞ'A TERÖR SALDIRISI

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesisinde, 15.30'da vardiya değişimi sırasında terör saldırısı meydana geldi. İki saldırgan, biri şoför koltuğunda olmak üzere 06 JMT 07 plakalı ticari taksiyle nizamiye bölgesine ulaştı. Saldırganlar, uzun namlulu silahlarla taksiden inerek vardiya değişimindeki çalışanlara ateş açtı. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Olay yerine özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda biri kadın, diğeri erkek olmak üzere iki saldırganın öldürüldüğünü bildirdi. Bakan Yerlikaya, terör saldırısında 5 kişinin şehit olduğunu, 3'ü ağır olmak üzere 22 kişinin yaralandığını açıkladı. Yerlikaya, "Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü olduğuna kuvvetle muhtemel. Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütü gerçekleştirmiştir." dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise yaptığı ilk açıklamada, "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.