Bakanlığa yürüyüşleri engellenen Fernas işçileri 2 gündür açlık grevinde

Fernas işçileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürümek isterken polis tarafından engellendi. 51. açlık grevlerinin 2. gününde olan işçiler, "Çözüm bekliyoruz" diyerek taleplerini dile getirdi.

Fernas işçileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na gerçekleştirmek istedikleri yürüyüşün polis tarafından engellenmesinin ardından eylemlerine devam ediyor. Şu anda 51. açlık grevlerinin 2. gününde bulunan işçiler, sadece çözüm beklediklerini dile getiriyor.

Kurtuluş Parkı'ndan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürümek isteyen Fernas Madencilik işçileri, polis müdahalesiyle karşılaştı. Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve protesto amacıyla Soma'dan Ankara'ya gelen işçiler, polis engeli sonrasında açlık grevi yapma kararı aldı.

İşçiler adına açıklama yapan madenciler, Bağımsız Maden İş X hesabı üzerinden açlık grevi kararı aldıklarını duyurdu. Açıklamada, "Çözüm olana kadar buradan ayrılmıyoruz, yemek yemiyoruz ve kimseyle görüşmüyoruz. Derdimizi anlatmak için her yolu denedik, aşmamız gereken engelleri aştık. Artık sadece çözüm bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu detaylara da yer verildi:

"Bugün Enerji Bakanlığı’na, Fernas ile ilgili yüksek ölüm riski olduğuna dair hazırladığımız raporu teslim etmek ve bir denetim talep etmek için yola çıktık, ancak yolumuz kesildi. Bu noktada yere yatarak yolun açılması için talep ettik. Bir çözüm olmadan buradan kalkmamaya karar verdik. Buradaki pozisyonumuzu koruyacağız. En son madenciler 11'de bir poğaça yedi, o zamandan beri yemek yemiyorlar. Bir sonuç elde edene kadar açlık grevinde kalacağız. Onlarca yazı, açıklama ve rapor yayımladık ama hiçbir çözüm elde edemedik. Mecliste grubu bulunan tüm partilerle görüştük; CHP, DEVA, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve MHP ile görüştük. AKP milletvekilleri Erol Keleş ve Mustafa Arslan ile de toplantılar yaptık. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ile de görüşmeler gerçekleştirdik. Herkese her şeyi açıkça anlattık ve haklarımız dışında bir şey talep etmediğimizi belirttik. Ancak hâlâ bir çözüm yok. Tek bir kelime etmeyeceğiz, mevcut pozisyonumuzdan geri adım atmayacağız. Tek bir lokma yemeyeceğiz. Ferhat Nasıroğlu, bu problemin çözümü için sürdürdüğünüz olumsuz tutumu değiştirmenizi istiyoruz. Tavır değişmediği sürece geri adım atmayacağız."

Bugün yaptıkları paylaşımla işçiler, "Taşın üstünde, çıplak ayak, tek kelime etmeden, sadece çözüm bekliyoruz" mesajını verdiler.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.