Bakanlık bile durduramıyor! İşte özel hastanelerin yeni koronavirüs oyunu

Devletin en tepesinden Sağlık Bakanlığı'na kadar koronavirüs testlerinin ve tedavilerinin parasız yapılacağının açıklamasına karşın bazı özel

Devletin en tepesinden Sağlık Bakanlığı'na kadar koronavirüs testlerinin ve tedavilerinin parasız yapılacağının açıklamasına karşın bazı özel hastanelerin sağlık çalışanının giyim masraflarını bile hastalardan üzerine yıktığı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı salgınla mücadelede kapsamında,koronavirüs tanı ve tedavisinin tüm pandemi hastanelerinde parasız yapılacağını kararlaştırmıştı. Sadece testten ücret alamayan bazı özel hastanelerin, testi meydana getirecek olan sağlık çalışanının giydirilmiş olduğu kıyafetin ücretini, hastadan almış olduğu ortaya çıktı.

120-150 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Koronavirüs şüphesiyle başvuranlara, yapılacak testten herhangi bir ücret alınmayacağını duyuran bazı özel hastanelerin, testi yapacak  olan sağlık çalışanlarınca kullanılan siperlik ve önlük için para almaya çalışmış olduğu ortaya çıktı. Bazı hastanelerde bu rakamın 120-150 TL içinde bir rakama ulaşmış olduğu belirtiliyor.

TESTTEN ÜCRET ALINMASI YASAKLANMIŞTI

Daha evvel koronavirüs testi için bazı özel sektöre ait hastanelerin oldukça yüksek meblağlar almaya çalışması üstüne yayımlanan düzenleme ile tedavi ücretleri geri ödeme kapsamına alınmış, böylece hastanelerin koronavirüs ile alakalı herhangi bir ücret talep etmelerinin önü alınmıştı.

KIYAFET İÇİN PARA ALIYORLAR

Fakat bu kez bazı özel hastanelerin testi parasız yaptıklarını açıklayıp, testi özel kabinlerde yapacak personelin giysisi için 120-150 TL talep ettiği ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir
AK Parti trol temizliğine başlıyor
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!