Bakanlık Duyurdu: Alkollü Mekanlar İçin Şaşırtıcı Düzenleme!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, alkollü içki satışı yapan işletmelerde kullanılan bardak, tabak ve tirbuşon gibi tüm malzemeler yalnızca alkollü içki servisinde kullanılacak. Başka amaçla kullanılması yasak. İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Açık Alkollü İçki Satış Belgesine Sahip İşyerlerinde Kullanılan Servis Amaçlı Malzemeler Hakkında Tebliğ", Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu yeni düzenleme, alkollü içki servisi yapılan işletmelerde kullanılan tüm bardak, açacak, buz kovası gibi malzemelerin sadece alkollü içki servisinde kullanılmasını zorunlu kılıyor.

SADECE MARKA VE LOGO KULLANILABILECEK

Tebliğe göre, bu malzemelerin üzerinde yalnızca piyasaya sunulan içkilerin orijinal ambalajındaki marka, amblem veya logolar yer alabilecek. Alkollü içkilerle ilgili başka herhangi bir ifadenin kullanılmasına izin verilmeyecek.

KURALLARA UYMAYANA CEZA GELIYOR

Eğer belirlenen kurallara aykırı malzeme kullanımı tespit edilirse, bu durum reklam ve teşvik içerikli sayılarak idari para cezasına tabii olacak. Tebliğ, yayımlandığı tarihten itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.