Bakanlık duyurdu; İzmir Körfezi Acil Eylem Planı ay sonunda açıklanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İzmir Körfezi için eylül sonunda açıklanacak acil eylem planının bilim insanlarının katkılarıyla hazırlandığını ve uzun vadeli planların kasım sonunda netleşeceğini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İzmir Körfezi Bilim Kurulu’nun ilk toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Varank, İzmir Körfezi için hazırlanan acil eylem planının eylül ayı sonunda duyurulacağını belirtirken, bu planın bilim insanlarının katkılarıyla şekilleneceğini ve uzun ile orta vadeli eylem planlarının da kasım ayı sonunda netleşeceğini ifade etti. Hazırlanacak planın, İzmir Körfezi’ni gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktaracak adımları içereceğini ve sorumlulara rehberlik edecek bir kılavuz olacağını vurguladı.

Varank, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla oluşturulan İzmir Körfezi Bilim Kurulu’nun 3 çalışma grubunun toplantılarının İzmir’de başladığını belirtti. 35 akademisyenin katkıda bulunacağı bu çalışmaların, İzmir Körfezi Acil Eylem Planı’nı hazırlayacağını ve bu planın bölgesel ekosistemi korumak için gerekli adımları içereceğini açıkladı.

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Valisi Yardımcısı Kamil Köten ve çeşitli akademisyenlerin katıldığını ifade eden Varank, balık ölümlerinin yalnızca bölgesel ekosistemi değil, ülkenin biyolojik çeşitliliğini ve balıkçılık sektörünü de tehdit ettiğini belirtti. Çözümlerin bilimsel temellere dayanması ve tüm paydaşların katılımıyla uygulanmasının önemine dikkat çekti.

Toplantıda, İzmir Körfezi’nin ekosistemini koruyacak ve benzer olayların tekrar yaşanmasını önleyecek çözümlerin geliştirilmesi için bilimsel veriler ışığında çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi. Ayrıca, Bilim Kurulu'nun "İklim Değişikliği ve Doğa Temelli Çözümler Çalışma Grubu", "Atık Su Altyapısı ve Dereler Çalışma Grubu" ve "Deniz Alanlarının Değerlendirilmesi ve Ekosistemin İyileştirilmesi Çalışma Grubu" başlıkları altında üç ana grupta çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.