Bakanlık: Irak ve Suriye'deki Operasyonlarda 40 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlar kapsamında son bir haftada 40 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yılbaşından bu yana toplamda 1868 terörist etkisizleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlar sonucunda son bir haftada 40 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve sınır bölgelerinde 531 yasa dışı geçiş girişiminin engellendiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında son gelişmeleri paylaştı. Yapılan açıklamada, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlar kapsamında son bir haftada 40 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Yılbaşından bu yana toplamda 1868 teröristin etkisizleştirildiği kaydedildi.

Bakanlık, 2 Eylül tarihinde Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen hava harekâtında, teröristlerin sorumlu düzeyde olduğu değerlendirilen 20 hedefin, mağara, sığınak, barınak, depo ve diğer tesislerin imha edildiğini açıkladı.

Ayrıca, son bir haftada sınır bölgelerinde yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 531 kişinin yakalandığı, bunlardan 4'ünün terör örgütü mensubu olduğu bildirildi. Yılbaşından bu yana hudutlardan yasa dışı geçiş yapmayı deneyen toplam kişi sayısının ise 9598 olduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.