Bakanlık, Muğla Güllük'teki yat limanı projesini askıya aldı

Muğla'nın Güllük ilçesinde planlanan 260 yat kapasiteli marina projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya alındı.

Muğla'nın Güllük ilçesinde planlanan 260 yat kapasiteli yeni marina projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya alındı. Güllük Körfezi Koruma Platformu, projenin bölgedeki doğal yapıyı tehdit edeceği ve bölgeyi bir taş ocağına dönüştüreceği uyarısında bulundu.

ICC Güllük Marina İşletmeciliği A.Ş. tarafından Milas ilçesi Güllük Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan yat limanı projesi, bakanlığın kararıyla geçici olarak durduruldu. Projeye yönelik itirazların 10 gün içinde değerlendirileceği bildirildi. Proje, önemli doğa alanları sınırları içinde yer alıyor ve mevcut 173,2 metrelik iskele ile 4 bin 234 metrekarelik taş dolgu alanına ek olarak 4 bin 357 metrekarelik rıhtım inşası öngörülüyor. Şirket, projeye toplamda 179 milyon TL bütçe ayırmış durumda.

BirGün gazetesinin haberine göre, Güllük Körfezi Koruma Platformu Sözcüsü Neşe Tunçer, ÇED raporunun eksik ve yetersiz olduğunu belirterek, projenin Güllük’ü bir taş ocağına dönüştüreceğinden ve bölgeyi ranta kurban edeceğinden duydukları endişeleri ifade etti. Tunçer, "Yargı yoluyla bu projenin durdurulması için mücadele edeceğiz," dedi. Ayrıca, 2020 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından düzenlenen ihalede Güllük Liman Sahası'nın 45 yıl süreyle ICC Grup İnşaat Ticaret Limited Şirketi'ne kiralandığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.