Bakanlık, ortaokullardaki yüz yüze sınav takvimini güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı yeni açıklama yaptı. Yüksek ve çok yüksek riskli il gruplarında, yapılması planlanan yüz yüze sınavlar 3 mayıstan itibaren uygulanmaya başlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kovid-19 salgını açısından "yüksek" ve "çok yüksek" risk gruplarında bulunan illerde ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında 26 Mart'tan sonra planlanan sınavların 3 Mayıs'tan itibaren uygulanmaya başlanabileceğini bildirdi.

Bakanlık illere, ilkokul 4. sınıf ve ortaokul kademelerinde yüz yüze sınav uygulamalarına ilişkin bildiri gönderdi.

Bahsedilen yazıda MEB'in, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde bütün risk gruplarında bulunan illerde, tüm sınavların yüz yüze gerçekleştirileceğine ilişkin 2 Mart'ta tüm illere yazı gönderdiği ancak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar neticesinde, "düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli" illerdeki vaka artışı ve salgının ilerleyişi göz önünde bulundurularak yüz yüze sınav tarihlerine ilişkin yeni uygulamaların yapılacağı belirtildi.

Buna göre; yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda, sınavlar da okul ortamında yüz yüze yapılacak.

"Yüksek" ve "çok yüksek" riskli illerde ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında yapılması hedeflenen sınavlar, 26 Mart'a kadar yüz yüze yapılarak tamamlanacak.

Belirtilen tarihe kadar yapılamayan sınavlar ise ertelenecek. İldeki vaka artışları ve salgının seyri de dikkate alınarak 3 Mayıs'tan itibaren uygulanabilecek.

Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4. sınıflar, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edecek.

Salgının ilerleyişine göre illerin risk gruplarının değişmesi durumuna uygun olarak, okullarda yüz yüze eğitim yapılması halinde sınavlar da 3 Mayıs'tan önce okul ortamında yüz yüze yapılabilecek.

Mazereti nedeniyle sınava katılamayacak öğrenciler, ilgili öğretmenin belirleyeceği tarihlerde sınavlara katılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, dün yaptığı açıklama ile liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'tan itibaren başlanması planlanan yüz yüze sınavların da 3 Mayıs'tan itibaren yapılmaya başlanacağını belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

2024-ALES/2 ne zaman? ALES sınav ve başvuru tarihleri
AUZEF sınav neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler AUZEF bahar dönemi sınav sonuçlarında
YDS sınavı ne zaman yapılacak? (2024 YDS/2 başvuru ve sınav takvimi)
ALES neticeleri açıklandı (ÖSYM ALES/1 sonuç sorgulama sayfası)
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Cumhuriyet İlkokulu Öğrencilerini Fidanlıkta Ağırladı