Bakanlık’tan instagram’a sansür savunması: ‘Göstermelik işler yaptılar’

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram’a erişimin engellenmesine ilişkin açıklama yaptı. Sayan, Instagram yetkililerinin Türkiye’ye gelmek istemediğini öne sürerek, sosyal medya platformlarının ülke kurallarına uymalarını ve çifte standartları sonlandırmalarını talep etti.

Türkiye, sosyal medyada yeni bir sansür haberiyle karşılaştı. Daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve birçok haber sitesine erişimi kısıtlayan AKP iktidarı, bu kez Instagram’a erişimi engelledi. Olayın ardından ilk resmi açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’dan geldi.

SAYAN'DAN INSTAGRAM’A ELEŞTİRİ: "TÜRKİYE'YE GELMEK İSTEMİYORLAR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram yetkililerinin Türkiye'ye gelmek istemediğini iddia ederek eleştirilerini sosyal medya platformu X üzerinden paylaştı. Sayan, Batılı ülkelerde sosyal medya platformlarının hızla önlem aldığını belirterek, Türkiye'de de benzer hassasiyetin gösterilmesini talep ettiklerini ifade etti.

"ÇİFTE STANDARTLARA SON VERECEĞİZ" İDDİASI

Sayan, Instagram ve benzeri sosyal medya platformlarının Türkiye’deki kurallara uymalarını ve ülkede temsilcilikler açmalarını istediklerini belirtti. Ancak bu taleplere rağmen platformların gerekli adımları atmadığını öne sürdü. Sayan, "Birlikte daha temiz bir web inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, fakat sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar" şeklinde konuştu.

"BİLDİĞİMİ OKURUM, İSTEDİĞİMİ YAYINLARIM"

Bakan Yardımcısı, yürütülen kanun değişiklikleri ile bu tür dolanmalara karşı önlem alındığını belirtti. "Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım" anlayışını kabul etmediklerini vurgulayan Sayan, "Yaptığımız kanun değişimleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik. Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar. "Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam" diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.