Bakanlıktan Müjde: Evlilik Kredisi Uygulamasında Devrim Niteliğinde Yenilik

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Göktaş, gelir kriterlerinde önemli bir değişiklik yapılacağını duyurdu. Göktaş, mevcut gelir kriterinin güncellenerek 2-3 asgari ücrete çıkarılacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu" projesinde önemli bir aşamaya geçildiğini duyurdu. Göktaş, doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta şartları karşılayan çiftlerin fona başvurmaya başladıklarını belirtti.

Bakan Göktaş, gençlerin aile kurmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu’nun, "evlilik kredisi" uygulaması kapsamında yeni bir döneme girdiklerini vurguladı. Gazetecilere yaptığı açıklamada, projeden bugüne kadar 3 bin 963 çiftin faydalandığını ifade etti.

Göktaş, projenin ilk pilot uygulamasının depremden etkilenen Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da başlatıldığını hatırlatarak, evlilik kredisi için genç çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağlandığını belirtti. Projeye 15 Şubat’tan itibaren "www.aile.gov.tr" üzerinden başvuruların alındığını ve bu güne kadar 12 bin 132 çiftin başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Göktaş, ayrıca Aile ve Gençlik Fonu'na yeni bir boyut kazandırdıklarını ve projeyi doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinde de başlattıklarını belirtti. Bu illerden uygun şartları taşıyan çiftlerin başvurularını kabul etmeye başladıklarını duyurdu.

Bakan Göktaş, daha fazla çiftin bu destekten yararlanabilmesi için şartları da esnettiklerini ifade etti. Gelir kriterlerinde düzenlemeye gidildiğini söyleyen Göktaş, "Pilot uygulamadan aldığımız geri dönüşler ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartını yeniden düzenledik. Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de dahil ederek 2-3 asgari ücrete çıkardık. Böylece daha fazla gencimizin bu destekten yararlanmasını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.