Bakanlıktan YHT itirafı: Maliyet 33,5 milyardan 133,9 milyara çıktı

Yüksek Hızlı Tren (YHT) projelerinin maliyeti 36,5 milyar liradan 133,9 milyar liraya yükseldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamayla, bu maliyet artışının altında plansızlık olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD'nin yürüttüğü Ankara-İzmir, Bandırma-Osmaneli, Yerköy-Kayseri, Aksaray-Yenice, Gebze-Halkalı ve Adana-Gaziantep YHT projelerini Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne devretmişti. Bu süreçte de ortaya büyük bir maliyet artışı ortaya çıkmışı. Neredeyse 4 katına çıkan maliyete illişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet akın bir soru önergesi verdi. CHP'li Akın maliyetin neden 36,5 milyar liradan 133,9 milyar liraya çıktığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sordu. Bakanlıktan verilen "Artış değil, kapsam farkı söz konusudur" yanıtı ise maliyetteki artışın nedeninin plansızlık olduğunu ortaya koydu.

Yanıtta Türkiye genelindeki ilgili YHT hatlarının TCDD bünyesindeyken yatırım programında yalnızca altyapı işleri bulunduğu belirtildi. Yanıtta, AYGM uhdesinde sözkonusu hatların üstyapı işleri, elektrifikasyon-sinyalizasyon işleri, gar tesislerini teşkil etmek ve şehir merkezi geçişlerindeki konvansiyonel hatların şehir dışına taşınmasının da bulunduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu