Baklava Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Bayramda baklavaya olan talep arttı, imalathaneler mesailerini iki katına çıkardı. BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, sıcak havalara rağmen soğuk baklavaya da ilgi olduğunu belirtti. Baklava fiyatları 300 ila 1000 lira arasında değişiyor.

Bayram coşkusuyla birlikte baklava tutkusu da doruk noktasına ulaşıyor. Her yıl olduğu gibi bu bayramda da Türkiye genelinde baklavacılar yoğun mesailerle çalışırken, sofralar baklavayla taçlanacak.

Baklava, bayramların vazgeçilmez lezzeti haline gelmiştir. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da sofralar baklavayla süsleniyor. Baklavaya olan talep arttığı için baklavacılar çalışma saatlerini ikiye katladı. İmalathanelerdeki hareketliliğin bayramın üçüncü gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, sıcak havalara rağmen soğuk baklavaya da ilgi olduğunu belirtti. Yıldırım, "Bu bayramda da klasik baklava ve çeşitleri öne çıkıyor. Bunun yanı sıra midye baklava, şöbiyet, fıstık dolamaya ve sıcak havalarda tercih edilen soğuk baklavaya da talep var.

Tüketicilere şunu belirtmek isteriz; doğru yapıldığında baklava çok sağlıklı bir tatlıdır ve sıcak veya soğuk havalarda tüketilebilir, hiçbir sorun olmaz. Çünkü baklava besleyici bir tatlıdır. İçinde yüzde yüz tereyağı, bol fıstık, bol ceviz ve şerbet bulunur ve bu da sağlık için yararlıdır" dedi.

BAKLAVA FİYATLARI NASIL?


BAKTAD Başkanı Yıldırım, bu yıl Kurban Bayramı için taleplerin geçen yıla göre sıcak hava ve fiyatlar nedeniyle bir miktar düştüğünü açıkladı.

Bayramdaki günlük tüketim tahminlerini paylaşan Yıldırım, "En yoğun dönemimiz arefe günü ile bayramın birinci ve ikinci günleridir. Türkiye genelinde bu süre zarfında yaklaşık 5 bin ton baklava satışı yapılmasını bekliyoruz, bunun yaklaşık 2 bin tonu İstanbul'da tüketilecek" dedi.

Mehmet Yıldırım, bu bayram sezonunda kullanılan malzemenin türüne ve miktarına bağlı olarak klasik baklava fiyatlarının 300 liradan başlayıp 1000 liraya kadar çıktığını ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.