''Bakmaktan yoruldum'' diyerek engelli eşini denize attı

Japonya'da 81 yaşındaki bir adam 40 yıldır baktığı engelli eşini 'ona bakmaktan yoruldum' diyerek denize attı.

Ayakları tekerlekli sandalyesine bağlı şekilde cesedi bulunan kadının öldürüldüğü oğlunun polislere haber vermesiyle ortaya çıktı.

Akıllara durgunluk veren olay Japonya'da meydana geldi. 81 yaşındaki bir adam, 40 yıldır baktığı engelli eşine bakmaktan yorulduğunu söyleyerek hasta eşini denize attı.

Hürriyet'te yer alan habere göre isminin Hiroshi Fujiwara olduğu öğrenilen adam Oiso kasabasındaki evinde yakalandı. 79 yaşındaki karısı Teruko'yu kasabasındaki bir iskeleye götürüp suya ittiğini anlatan adam hakkındaki suçlamaları kabul etti.

CANSIZ BEDENİNİ BALIKÇILAR BULDU
Japon gazetesi Mainichi, 3 Kasım tarihinde balıkçıların denizde cansız bir kadını gördükten sonra polisi aradıklarını yazdı.

Balıkçılar kurtarmaya çalıştıkları kadının ayaklarından tekerlekli sandalyeye bağlı olduğunu ve ulaştıklarında çoktan hayatını kaybettiğini açıkladılar.

'ONU ÖLDÜRECEĞİNE DAİR BELİRTİ YOKTU'
Engelli kadının ölümü ailesini ve arkadaşlarını yasa boğdu. Komşuları aldıkları Haber karşısında şoke olduklarını belirtirken, 80 yaşındaki adamın arkadaş canlısı olduğunu ve karısı ile yakından ilgilendiğini belirttiler.

Komşulardan biri yerel basına yaptığı açıklamada, "Hiroshi karısına çok bağlıydı, sık sık onu gezmeye çıkarırdı. Onu öldüreceğine dair hiçbir belirti yoktu ancak anlaşılan o ki uzun süredir içinde mücadele veriyormuş" ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN VERİLER
Japonya Sağlık ve Refah Bakanlığı'ndan elde edilen verilere göre, 2020 yılında yaşlıların aile üyeleri tarafından fiziksel saldırıya uğradığı 17,281 vaka yaşandı. Ve 25 kişi aile içi şiddet nedeni ile hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Mısır Piramitlerinin Gizemi Çözülüyor: Nil Nehri'nin Kayıp Kolunun Keşfi
İsrail-Gazze Krizinde 700 Binden Fazla Filistinli Yerinden Edildi: BM İnsani Yardım Talep Ediyor
Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Cohen'in Çapraz Sorgusu: Tutarsızlıklar ve Tartışmalar
Ukrayna, Harkov'da Rusya'yı Sivil Ölümleri ve Gözaltılarla Suçluyor
Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti