Bakteriler Her Yerde: En Temiz İnsanlarda Bile Bulunan Pis Nokta!

Araştırmalar, dünyanın en temiz insanında bile bakteri yuvası olabilecek bir bölgeyi ortaya koydu. Bu bölge o kadar şaşırtıcı ki, duyunca siz de şaşıracaksınız! Uzmanlar, bu bölgenin her gün özellikle yıkanması gerektiği konusunda ciddi uyarılar yapıyor. Peki, vücudumuzdaki en pis bölge hangisi?

Vücudumuzdaki Pis Nokta: Göbek Deliği!

Dünyanın en temiz insanı bile olsa, hepimizin vücudunda barındırdığı binlerce farklı bakteri türü ile "en pis nokta" ünvanına sahip bir bölge var: Göbek deliği!

Uzun zamandır koltuk altlarımız, ağzımızın içi veya burnumuz olarak bilinen bu ünvanın sahibi, aslında göz ardı ettiğimiz göbek deliğimiz. 2.368 farklı bakteri türüne ev sahipliği yapan göbek deliği, vücudumuzun en pis noktası olma ünvanını hak ediyor.

Uzmanlar, günlük yaşantımızda pamukçuk, ter, kir, ölü deri ve çeşitli bakterileri içine toplamaya meyilli olan göbek deliğinin duşta hızlıca yıkanmasıyla temizlenmediğini ve özel bir çaba gerektirdiğini söylüyor.

Geçtiğimiz dönemde yapılan bir araştırmada ise bilim dünyası ilk defa göbek deliklerimize özel pek çok yeni bakteri türü ile karşılaştı. Kuzey Karolina Eyalet Üniversitesi'nden Profesör Rob Dunn ve ekibinin yaptığı çalışma, bugüne kadar göbek deliklerimizde ortalama 1.000 civarı bakteri türü olduğunu tahmin ederken, sürdürdükleri çalışmayla listeye yeni 1.500 civarında bakteri türünün eklendiğini ve göbek deliğinin 2.368 farklı bakteriye ev sahipliği yaptığını ortaya koydu.

Peki bu kirli bölgenin temizliğini nasıl sağlayabiliriz?

Uzmanlar, tuzlu su ile temizliği öneriyor. Tuzun içinde bulunan klor elementi, bakterilerin üremesini engelleyen mikropları öldürerek temizliği sağlıyor. Ayrıca, bir parça pamuğa döktüğümüz alkol ile bölgeyi temizlemek de göbek deliğindeki bakterilerden kurtulmanın bir diğer yolu.

Göbek deliğimizi temiz tutmak için:

  • Duş sırasında göbek deliğimizi yumuşak bir sabun ve suyla yıkayın.
  • Temiz bir bez veya pamuk çubuğu kullanarak göbek deliğinizi nazikçe kurulayın.
  • Haftada bir veya iki kez, göbek deliğinizi tuzlu suyla temizleyin.
  • Tuzlu su için, bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ekleyin.
  • Tuzlu su karışımını bir pamuk çubuğuna batırın ve göbek deliğinizi nazikçe temizleyin.
  • Alkol kullanacaksanız, %70 izopropil alkol kullanın.
  • Alkollü pamuk çubuğuyla göbek deliğinizi nazikçe temizleyin.
  • Göbek deliğinizde kızarıklık, kaşıntı veya akıntı gibi herhangi bir tahriş olursa doktora başvurun.

Unutmayın: Göbek deliğimiz, vücudumuzun en hassas bölgelerinden biridir. Bu nedenle, temizlerken nazik davranmak ve tahrişe neden olabilecek ürünlerden kaçınmak önemlidir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.