Bakü'de kazanan Sergio Perez

Sezonun altıncı yarışı olan Azerbaycan Grand Prix'sini Red Bull pilotu Sergio Perez kazandı.

Azerbaycan'da gerçekleştirilen yarış, düne kıyasla nispeten biraz daha soğuk şartlarda gerçekleştirildi ve dün Ferrari pilotu Charles Leclerc'in pole pozisyonu almasının ardından gözler bugün Monakolu pilotun yerini koruyup koruyamayacağı üzerindeydi.

Leclerc, startla birlikte yerini korumayı başarırken, Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Red Bull pilotu Max Verstappen ilk üç sırada yer almaya devam ettiler. Yarışa altıncı sıradan başlayan Sergio Perez ise harika bir ilk tur geçirerek dördüncü sıraya çıkmayı başardı. Böylelikle öndeki üçlüden kopmamış oldu.

Turlar ilerledikçe Leclerc'in temposu düşmeye başlarken, önce Mercedes pilotu Hamilton, sonra da Verstappen kendisini geçmeyi başardı.

Hamilton öne geçmesinin ardından Verstappen'le arayı açmaya başlayamazken, zorlandığını söyleyerek 12. turda pite girdi. Mercedes'in pit stopu 4.6 saniye sürdü. Red Bull, bir tur sonra Verstappen'i pite aldı ve Hollandalı pilot 1.9 saniyelik pit stopla beraber yarışa İngiliz pilotun önünde döndü.

Perez, Verstappen'e kıyasla bir tur sonra pite geldi ancak pit stopu 4.3 saniye sürdüğü için olası liderlik şansını kaybetmiş oldu. Ancak Perez de Mercedes pilotu Hamilton'ın önüne geçti.

Pitlerin ardından Perez, Verstappen'le aynı turları atmakta zorlandı. Ancak Meksikalı pilot, kendisini zorlayan Hamilton'a geçit izni vermedi.

Verstappen ön tarafta farkı yavaş yavaş açmaya başlarken, Perez de Hamilton'la arasını 2 saniye civarında tutmaya devam etti.

Yarışın 31. turunda Aston Martin pilotu Lance Stroll düzlüğün başında lastik patlattı ve bariyerlere çarparak büyük bir kaza yaptı. Bunun üzerine güvenlik aracı girdi ve pit yolu kapandı.

Stroll'ün aracının pist dışına taşınmasıyla yarış 36. turda tekrar başladı ve Verstappen yerini koruduğu gibi, Perez'le arayı açmaya başladı.

Hamilton ise Perez'in arayı açmasına izin vermedi ve Meksikalı pilota birkaç kez atak denemesi yaptı. Perez her seferinde yerini korumayı başardı.

Ön bölümde hatasız bir sürüş çıkarmaya devam eden Verstappen, zafere ulaşacak gibiydi ancak bitime dört tur kala sol arka lastiği patladı ve büyük bir kaza yaptı.

Hollandalı pilot bu kazayla birlikte yarışa veda ederken, adeta Red Bull garajında şok etkisi yarattı.

Başlangıçta güvenlik aracı vardı ve bitime üç tur kala kırmızı bayrak kararı alındı.

Uzun bekleme periyodunun ardından yarışın hareketli şekilde yeniden başlamasına karar verildi.

Perez startla birlikte yerini korudu ve yarışı ilk sırada bitirdi.(Kaynak. Kemal Şengül)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
Galatasaray'ın Efsanesi Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Son Halini Görenler Hayrete Düştü!
Ersun Yanal canlı yayında İsmail Kartal'ı hedef aldı!