Balık Bolluğu Akdeniz'de, Balık Fiyatlarını Düşürdü!

Akdeniz'in soğumasıyla birlikte balık bolluğu devam ediyor; bu durumu değerlendiren balıkçılar, vatandaşları uygun fiyatlı ve bol miktarda bulunan balıkları lezzetle tüketmeye çağırıyor.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, Akdeniz'in zengin balık çeşitliliği ile ilgili detaylı bir açıklama yaparak, sardalyanın kilo fiyatının 60 ile 70 TL arasında değiştiğini belirtti. Polat, Mersin ve Akdeniz bölgesinde tezgahlarda sıklıkla yer alan çupra, levrek, barbun, mezgit, kefal, istavrit gibi çeşitli balıkların yanı sıra kalamar, karides ve havyar gibi deniz ürünlerinin de pazarda bulunduğunu vurguladı.

Özellikle sardalyanın bolluğuna dikkat çeken Polat, halkı omega-3 açısından zengin olan sardalyayı tercih etmeye çağırdı. Balık fiyatlarındaki artışa rağmen, diğer gıda ürünleriyle kıyaslandığında balığın ekonomik bir tercih olduğunu belirten Polat, vatandaşlara uygun fiyatlı balıkları tüketmeleri tavsiyesinde bulundu. Soğuyan hava koşullarının Akdeniz genelinde balık çeşitliliğini artırdığını belirten Polat, dere ve ırmaklardan elde edilen yayın balığının kilogramını 100 liradan satışa sunduklarını aktardı.

Balık pazarında yer alan çeşitlerin yanı sıra, çupra ve levrek gibi bazı balık türlerinin kilogram fiyatlarının ortalama 200 lira civarında olduğunu ifade eden Polat, ekonomik açıdan deniz balıkçılığının kültür balıkçılığına göre daha uygun olduğuna vurgu yaptı. Polat, soğuyan havaların etkisiyle Akdeniz'de balık çeşitliliğinde artış olduğunu ve bu durumun tüketicilere daha fazla seçenek sunmaya yönelik olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Hafize Gaye Erkan'la ilgili yeni bir iddia: OECD Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atanacak
Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!