Balıkesir'deki tarım ve ağaçlık alanlar maden çalışmaları için kamulaştırıldı

Balıkesir'in İvrindi ve Altıeylül ilçelerindeki tarım ve ağaçlık alanlar, altın, gümüş ve bakır madeni üretimi amacıyla acele kamulaştırıldı. Gökçeyazı, Köseağalar ve Sarıalan mahallelerindeki araziler, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün ihtiyacı doğrultusunda devralındı.

Balıkesir'in İvrindi ve Altıeylül ilçelerinde, Cumhurbaşkanlığı kararıyla tarım arazileri ve ağaçlık alanlar, maden üretimi amacıyla kamulaştırıldı. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda gerçekleştirilen acele kamulaştırma işlemleri, bölgedeki tarım ve doğal kaynakları etkileyecek önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Balıkesir'in İvrindi ve Altıeylül ilçelerindeki tarım ve ağaçlık alanlar, maden üretimi amacıyla Cumhurbaşkanlığı kararıyla kamulaştırıldı. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün ihtiyaç duyduğu bu taşınmazlar, acele kamulaştırma yöntemiyle devlete devredildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sorgulama sisteminden elde edilen bilgilere göre, İvrindi'deki Gökçeyazı ve Köseağalar mahallelerinde kamulaştırılan araziler, büyük oranda ağaçlık alanlar ve yeşil bölgelerden oluşuyor. Bu alanların çevresinde ise geniş tarım arazileri yer alıyor.

Altıeylül ilçesinde ise Sarıalan Mahallesi'nde kamulaştırılan alanlar ağırlıklı olarak tarım arazileriyle kaplı durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.