Bangladeş’te şiddetli protestolar devam ediyor, Başbakan Şeyh Hasina İstifa Etti

Bangladeş'te Başbakan Şeyh Hasina'nın istifası sonrası ülke çapında şiddetli protestolar patlak verdi. Binlerce kişi başbakanın konutuna baskın düzenledi, en az 300 kişi yaşamını yitirdi. Eylemler, ülkenin tarihindeki en şiddetli protestolar olarak kaydedildi.

Bangladeş'te hükümetin bazı kamu sektörü kontenjanlarını kaldırma kararı sonrası patlak veren protestolar, Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasına yol açtı. Binlerce kişinin başbakanın konutuna baskın düzenlediği ve en az 300 kişinin hayatını kaybettiği eylemler, ülkenin tarihindeki en şiddetli protestolar olarak kaydedildi.

BAŞBAKAN ŞEYH HASİNA'NIN İSTİFA ETTİ

Bangladeş'te devam eden protestolar sonucu Başbakan Şeyh Hasina'nın istifa ettiği duyuruldu. Binlerce kişinin başbakanın resmi konutuna baskın düzenlediği ve Hasina'nın ülkeyi terk ettiği uluslararası basında yer aldı.

Protestolar, hükümetin bağımsızlık savaşına katılanların aileleri gibi belirli gruplara kamu sektöründe tanıdığı kontenjanların kaldırılmasını talep eden öğrenciler tarafından başlatıldı. Ülke genelinde yaşanan bu eylemler sonucunda en az 300 kişi hayatını kaybetti.

Bu protestolar, Bangladeş'in kuruluşundan bu yana yaşanan en şiddetli olaylar olarak tarihe geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.