Bank of America'nın altın tahmini: 3 bin doları aşacak

Bank of America'nın analizine göre, altın ve gümüş fiyatlarında önümüzdeki yıllarda büyük bir yükseliş bekleniyor, ons altın için 2025'e kadar 3,000 doları aşması öngörülüyor.

ALTIN FİYATLARI 2025'E KADAR YÜKSELECEK

ABD'nin önde gelen bankacılık devi Bank of America (BofA), altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili çarpıcı bir analiz yayınladı. Banka, ons altın fiyatlarının 2025 yılına kadar 3,000 doları aşacağı öngörüsünde bulundu. Analize göre, bu yükselişte merkez bankalarından gelen güçlü talep ve ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine başlaması etkili olacak. Özellikle Çin Merkez Bankası'nın altın piyasasını desteklemek amacıyla 2023 yılında 200 tondan fazla altın topladığı belirtiliyor.

GÜMÜŞTE DE YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

Bank of America'nın analizine göre, gümüş fiyatları da yükselecek ve ons başına 30 doları aşacak. BofA daha önce Fed'in 2024 yılının ilk çeyreğinde faiz indirimine gitmesi durumunda ons altın için 2,400 dolar tahmini yapmıştı. Ancak son değerlendirmesinde bu tahminleri yukarı yönlü revize eden banka, ons altın için 3,000 dolar ve ons gümüş için 30 dolar öngörüsünü paylaştı.

YÜKSELİŞ TRENDİ DİĞER METALLERİ DE ETKİLİYOR

Bank of America, sadece altın ve gümüş için değil, diğer metaller için de yüksek tahminlerde bulundu. Analize göre, bakır fiyatları 2025 yılında ton başına ortalama 10,750 dolara, 2026 yılında ise 12,000 dolara yükselecek. Alüminyum için ise fiyat tahmini 2,250 dolar olarak belirlendi.

YATIRIMCILAR İÇİN ÖNEMLİ FIRSATLAR

Bu yüksek tahminler, yatırımcılar için önemli fırsatlar sunabilir. Altın ve gümüş gibi kıymetli metaller, genellikle ekonomik belirsizliklerde güvenli liman olarak görülür. Bank of America'nın bu analizi, bu metallerdeki yükseliş potansiyeline işaret ediyor ve yatırımcıların dikkatini çekiyor. Ancak, her yatırım gibi, bu metallerde de riskler bulunmaktadır ve yatırımcıların dikkatli olması önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı