Banka Hesabında Birikenlere Önemli Duyuru! Önlem Almadan Geçmeyin

Türkiye'de finans sektöründe önemli bir gelişme yaşanıyor; milyonlarca hesap sahibini ilgilendiren bu durum banka müşterilerini yakından ilgilendiriyor. Bankalar, hareketsiz kalan hesaplar konusunda müşterilerini bilgilendiriyor.

Bankalar, hesap sahiplerini uyarmak amacıyla banka hesaplarındaki uzun süreli hareketsizlik durumuna dikkat çekiyor. Bankalar, 10 yıl boyunca herhangi bir finansal işlem yapılmayan hesapların otomatik olarak kapatılacağını ve bu hesaplardaki varlıkların Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne (YTM) aktarılacağını belirtiyor. Bu durum, hesap sahiplerinin mevcut bakiyelerini kaybetme riskini içermektedir.

Hesaplarını korumak isteyen vatandaşların, bankalarla temasa geçmeleri ve hesap aktivitelerini güncellemeleri gerektiği vurgulanıyor. Bankalar, müşterilerine hesap durumlarını kontrol etme ve gerekli adımları atma çağrısında bulunuyor. Bu adımlar, hesapların YTM’ye devredilmesini engelleyebilir.

HESAPLARI AKTİF HALE GETİRİN

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 83. maddesi uyarınca, uzun süre işlem görmeyen hesaplar için alınan bu tedbir, hesap sahiplerinin haklarını koruma amacını taşıyor. Bankalar tarafınca yayımlanan listelerde adı geçen hesap sahiplerinin, belirlenen süre içinde şubelere başvurarak hesaplarını aktif hale getirmeleri gerekiyor. Aksi halde, hesaplardaki değerlerin YTM’ye transfer edilmesi kaçınılmaz olacak.

Bu nedenle, banka müşterilerinin hesaplarını düzenli olarak kontrol etmeleri ve banka hesaplarına dair güncel bilgileri almaları, finansal varlıklarını korumak adına büyük önem taşımaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı